Ανάμεσα στα άλλα που ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν ήξερε, και έπρεπε να πληρώσει 930.000 ευρώ για να μάθει, είναι ότι:
- Σε καταστήματα stock και outlets, η δυνατότητα εκπτώσεων απαγορεύεται. Ο ΟΟΣΑ ζητάει να αρθεί η απαγόρευση.
- Στα καινούργια βιβλία, εκπτώσεις δεν επιτρέπεται να γίνονται σε ποσοστό άνω του 10%. Ο ΟΟΣΑ ζητάει να αρθεί η απαγόρευση.
- Το ψωμί που πωλούν οι φούρνοι δεν ζυγίζεται και πιθανότατα ο καταναλωτής πληρώνει για αέρα κοπανιστό. Ο ΟΟΣΑ ζητάει να αγοράζεις το ψωμί με το κιλό και να πληρώνεις ανάλογα.
- Ο ΟΟΣΑ ζητά να καταργηθεί το υποχρεωτικό όριο στη μέγιστη διάρκεια ζωής των 5 ημερών για το φρέσκο γάλα που σήμερα ισχύει μόνο στη χώρα μας. Με τον τρόπο αυτό, θα επιτραπεί στις γαλακτοβιομηχανίες να κυκλοφορήσουν προϊόντα με ημερομηνία λήξης από μία μέχρι και δέκα μέρες ανάλογα με τη μέθοδο παστερίωσης.
- Ο ΟΟΣΑ ζητά να αρθούν οι περιορισμοί στην κρουαζιέρα, όπως λ.χ. η υποχρέωση τα πλοία που ξεκινούν από κάποιο λιμάνι να επιστρέφουν πίσω σε αυτό.
Η «Δημιουργία ξανά!» τονίζει και πάλι το αυτονόητο: το πολιτικό σύστημα ΔΕΝ επιθυμεί να αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ στην χώρα. Το έχει αποδείξει τα τελευταία 6 χρόνια της κρίσης και τα 4 χρόνια των Μνημονίων. Οι δήθεν πολιτικές συγκρούσεις είναι η πάλη δύο φατριών κρατικιστών που η κάθε μία νοιάζεται για τη δική της πελατεία. Οι δήθεν έρευνες είναι για να λένε «δεν κάνουμε τίποτε γιατί περιμένουμε τα αποτελέσματα». Η μόνη διέξοδος που έχουν οι πολίτες της χώρας είναι να δραστηριοποιηθούν οι ίδιοι, να ενταχθούν σε κινήματα υπεύθυνων πολιτών όπως η «Δημιουργία, ξανά!» και να τα ενδυναμώσουν. Αλλιώς η καταστροφή της χώρας είναι θέμα χρόνου. Και θα κοστίσει πολύ περισσότερο από 930.000 ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου