Όλο και περισσότεροι στα σκαλιά των δημαρχείων

Σημαντική αύξηση των πολιτικών γάμων καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης. Το κόστος της θρησκευτικής τελετής αποτρέπει όλο και περισσότερα ζευγάρια από το να ανταλλάξουν όρκους αγάπης στην εκκλησία, με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα να τελούνται όλο και περισσότεροι γάμοι στα κεντρικά δημαρχεία των Ηπειρωτικών πόλεων.

Παράλληλα φαίνεται πως τα ζευγάρια σε αντίθεση με το παρελθόν και τις λαμπρές τελετές πλέον προτιμούν να παντρεύονται «σεμνά και ταπεινά».

Ειδικά το 2013 τα ζευγάρια που θέλησαν να φορέσουν βέρες με τις... ευλογίες των δημάρχων ή των αντιδημάρχων τριπλασιάστηκαν.
Η βασική αιτία είναι η οικονομική κρίση, αφού οι μελλόνυμφοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μιας τελετής σε εκκλησία.
Πέρα από τα Ιωάννινα, την πρωτεύουσα της Ηπείρου, εντυπωσιακή αύξηση καταγράφουν οι πολιτικοί γάμοι και στην Πρέβεζα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούνιο και μέχρι τώρα πραγματοποιήθηκαν εκατό πολιτικοί γάμοι ενώ είχαν προηγηθεί άλλοι πενήντα από τις αρχές του έτους μόνο στο Δήμο Πρέβεζας.
Τα ποσοστά και για τη νέα χρονιά εκτιμάται ότι θα είναι εξίσου ψηλά και όπως όλα δείχνουν τα σκαλιά του Δημαρχείου θα ανέβουν περισσότερα ζευγάρια, από όσα τα σκαλιά της εκκλησίας.

http://epiruspost.gr/ipiros/preveza/22986-2013-12-29-14-22-59.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: