Στην δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών

Η περιουσιακή κατάσταση των έντεκα βουλευτών της Ηπείρου
Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2012
Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής του άρθρου 21 του ν.3023/2002 για τον Έλεγχο των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, κ. Γεώργιο Καλαντζή, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων σε υποβολή για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011).

Οι δηλώσεις αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων (στη διεύθυνση http://www.hellenicparliament.gr/Organosi-kai-Leitourgia/epitropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/Diloseis-Periousiakis-Katastasis), και θα παραμείνουν αναρτημένες για (1) μήνα και συγκεκριμένα έως και το πρωί της 16ης Ιανουαρίου 2014.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών κ. Γεώργιος Καλαντζής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, στην οποία είμαι Πρόεδρος και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τρεις ανώτατοι δικαστικοί, δίνει σήμερα, όπως κάθε χρόνο, στη δημοσιότητα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων σε υποβολή για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011).
Δήλωση περιουσιακής κατάστασης υπέβαλαν 694 υπόχρεοι και συγκεκριμένα: α. ο Πρωθυπουργός, β. τέως Πρωθυπουργοί, γ. Υπουργοί, δ. Υφυπουργοί, ε. εξωκοινοβουλευτικοί Υπουργοί, στ. τέως Υπουργοί και Υφυπουργοί, ζ. Βουλευτές, η. Ευρωβουλευτές, θ. τέως Βουλευτές, ι. τ. Ευρωβουλευτές, ια. υπεύθυνοι οικονομικών των Κομμάτων και ιβ. τ. υπεύθυνοι οικονομικών των Κομμάτων.
Οι δηλώσεις αυτές ελέγχθηκαν από ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, στους οποίους η Επιτροπή μας ανέθεσε τη διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων επ’ αυτών. Ο έλεγχος έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3213/2003 και για κάθε ελεγχόμενο οι ορκωτοί συνέταξαν ατομική έκθεση ελέγχου. Στις εκθέσεις αυτές έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων, με στόχο να διακριβωθεί εάν, με βάση τα δηλωθέντα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υπόχρεων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων, σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβιώσεώς τους.
Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των παραπάνω προσώπων αναρτώνται ταυτόχρονα και στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής, με τη σύμφωνη γνώμη και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπου και παραμένουν αναρτημένες για 1 μήνα και συγκεκριμένα έως και τις 16 Ιανουαρίου 2014.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την αποτελεσματική λειτουργία της Επιτροπής και για το πνεύμα καλής συνεργασίας του συνόλου των μελών της, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας στο δημόσιο βίο, που αποτελεί κοινή απαίτηση διαχρονικά, αλλά ιδιαίτερα στην κρίσιμη περίοδο που διερχόμαστε σήμερα.
Θέλω με την ευκαιρία αυτή να πω σε κάποιους που χαρακτηρίζουν ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε είναι καινούριος ή αν θέλετε άπειρος, ότι πολλές φορές η απειρία είναι πλεονέκτημα απέναντι στην εμπειρία διότι η εμπειρία συνοδεύεται από πράξεις και έχει και μια ιστορική διαδρομή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους που αποδέχονται το νέο τρόπο και το νέο ύφος λειτουργίας και Προεδρίας με την οποία προσπαθώ να προεδρεύσω τόσο στη Βουλή όσο και στις Επιτροπές στις οποίες έτυχε να προεδρεύω όλα αυτά τα χρόνια, διότι διετέλεσα πολλάκις Πρόεδρος Διαρκών Επιτροπών. Επίσης θέλω να πω και μ’ αυτό να κλείσω, αφού ευχηθώ καλές γιορτές και κάθε καλό σε όλους και ιδιαίτερα στον ελληνικό λαό, ότι η ευγένεια και η κατανόηση δεν είναι αδυναμία αλλά δύναμη».

Η περιουσιακή κατάσταση των έντεκα βουλευτών της Ηπείρου!
Αναλυτικά για τους πέντε βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, όπως προκύπτει από την ανάγνωση των πόθεν έσχες που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής, η κατάσταση είναι η ακόλουθη:
Μιχάλης Κασσής
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δηλώνει για το 2012 εισόδημα 82.590 ευρώ, η σύζυγός του 17.465 ενώ παράλληλα ο ίδιος εμφανίζεται να κατέχει 7 οικόπεδα σε Ιωάννινα, Ζίτσα και Πρέβεζα καθώς και 6 ακίνητα. Σε ότι αφορά τις μετοχές ο κ. Κασσής μαζί με τη σύζυγό του έχουν από κοινού 102 στην ΑΤΕ, 22 στην ΑΕΓΕΚ και 1836 στην ΑΓΡΟΖΩΗ ΑΒΕΕ. Οι καταθέσεις τους αγγίζουν τα 54.729 ευρώ, ενώ κατέχει δύο αυτοκίνητα 1.200 και 1.600 κυβικών. Τέλος ο ίδιος με τη σύζυγό του έχουν συμμετοχή σε δύο επιχειρήσεις.
Χρήστος Μαντάς
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει για το 2012 εισόδημα 40.738 ευρώ, η σύζυγός του 1.162 ενώ παράλληλα ο ίδιος εμφανίζεται να κατέχει 4 οικόπεδα όλα στη Ζίτσα καθώς και 8 ακίνητα σε Γιάννινα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε ότι αφορά τις μετοχές ο κ. Μαντάς έχει μόλις 40 στην Εθνική Τράπεζα, ενώ οι καταθέσεις του είναι 458 ευρώ στην ίδια τράπεζα. Τέλος έχει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα 1.000 και 1.600 κυβικών.
Κώστας Τασούλας
Ο βουλευτής της Ν.Δ. δηλώνει για το 2012 78.757 αφορολόγητο εισόδημα, 19.979 φορολογητέο και 12.200 ευρώ από άλλες πηγές, η σύζυγός του 39.114 ενώ παράλληλα ο ίδιος εμφανίζεται να κατέχει 2οικόπεδα σε Αθήνα και νησί των Κυκλάδων καθώς και 10 ακίνητα σε Ιωάννινα, Αθήνα, Πρέβεζα και Κυκλάδες. Σε ότι αφορά τις μετοχές ο κ. Τασούλας μαζί με τη σύζυγό του έχουν 420 στην ΕΤΕ Α.Ε και 15 μερίδια στην Τράπεζα Ηπείρου. Οι καταθέσεις τους αγγίζουν τα 105.330 ευρώ, ενώ κατέχει ένα αυτοκίνητο 1.400.
Άννα Ασημακοπούλου
Η βουλευτής της Ν.Δ δηλώνει για το 2012 εισόδημα 12.226 ευρώ, ο σύζυγός της 15.443 ενώ παράλληλα η ίδια εμφανίζεται να κατέχει 10 οικόπεδα σε Ιωάννινα και Αθήνα καθώς και 9 ακίνητα στις ίδιες περιοχές. Σε ότι αφορά τις μετοχές η κ. Ασημακοπούλου έχει 97 στην Canadian Government και 100 στην US TREASURY BILL.
Οι καταθέσεις της σε δεκαπέντε τραπεζικούς λογαριασμούς ανέρχονται κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ. Μεγάλο μέρος αυτών προέρχεται από κληρονομιά. Τέλος έχει μερίδιο σε τρία αυτοκίνητα και συμμετοχή σε μία επιχείρηση.
Σταύρος Καλογιάννης
Ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει για το 2012 63.098 αφορολόγητο εισόδημα, 22.302 φορολογητέο και 56.079 ευρώ από άλλες πηγές, η σύζυγός του 11.071 ενώ παράλληλα ο ίδιος εμφανίζεται να κατέχει 17 οικόπεδα σε Ιωάννινα και Πρέβεζα καθώς και συμμετοχή σε 28 ακίνητα. Σε ότι αφορά τις μετοχές ο κ. Καλογιάννης μαζί με τη σύζυγό του έχουν από κοινού 268 στην EFG Eurobank, 45 στην Ιντρακόμ,189 στην Πειραιώς, 97 στην ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε και 110 στα ΕΛ.ΠΕ. Οι καταθέσεις τους αγγίζουν τα 252.173 ευρώ, και 200.089 δολάρια.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
Τα εισοδήματα του βουλευτή Άρτας Χρήστου Γκόγκα για το 2012 από όλες τις πηγές φτάνουν στις 54.500 ευρώ. Έχει μερίδιο σε οκτώ ακίνητα, τα οποία βρίσκονται στην Άρτα και το Ξηροβούνι. Έχει επενδύσει σε μετοχές, συνολικά 18 εταιριών, ενώ οι καταθέσεις του σε εννέα τραπεζικούς λογαριασμούς φτάνουν στις έντεκα χιλιάδες ευρώ περίπου.
Διαθέτει δύο αυτοκίνητα κι έχει συμμετοχές στον Πιστωτικό Συνεταιρισμό Άρτας και στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.
Η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, γιατρός στο επάγγελμα, έχει δηλώσει για το 2012 συνολικά εισοδήματα 130 χιλιάδων ευρώ.
Διαθέτει μερίδια σε οκτώ συνολικά ακίνητα, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στην Αθήνα και τα υπόλοιπα στην Άρτα.
Δεν έχει μετοχές σε καμία εταιρία και οι τραπεζικές καταθέσεις ανέρχονται στις 9.368 ευρώ. Δηλώνει δύο αυτοκίνητα, το ένα της ανήκει κατά το ήμισυ ενώ δεν έχει καμία συμμετοχή σε επιχείρηση.
Ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος δηλώνει για το 2012 συνολικά εισοδήματα τα οποία φτάνουν στις 59 χιλιάδες ευρώ.
Δηλώνει επίσης μερίδια σε τέσσερα ακίνητα, εκ των οποίων τα τρία βρίσκονται στην Άρτα κι ένα στην Πρέβεζα.
Δεν έχει μετοχές σε εταιρίες, ενώ στους δεκαπέντε τραπεζικούς λογαριασμούς οι καταθέσεις ανέρχονται στις 128 χιλιάδες περίπου. Τέλος έχει δύο αυτοκίνητα ενώ δεν μετέχει σε καμία επιχείρηση.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Στο Νομό Πρέβεζας, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσουμάνης, δηλώνει συνολικά εισοδήματα από τη βουλευτική αποζημίωση 99 χιλιάδων ευρώ ενώ τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 23 χιλιάδες ευρώ.
Ως προς την ακίνητη περιουσία αναφέρει μόνο ότι δεν υπάρχει ουδεμία μεταβολή άρα όποιος θέλει να τη γνωρίσει θα πρέπει να ανατρέψει στο πόθεν έσχες της προηγούμενης χρονιά. Δεν διαθέτει μετοχές και οι τραπεζικές καταθέσεις που δηλώνει ανέρχονται μόλις στα 622 ευρώ.
Με τη φράση «ουδεμία μεταβολή» έχει συμπληρώσει και τις σελίδες για την κατοχή αυτοκινήτων ή πλωτών μέσων ενώ δεν εμφανίζει συμμετοχές σε καμία επιχείρηση.
Ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας δηλώνει εισοδήματα για το 2012 που φτάνουν στις 27.500 ευρώ. Έχει ένα μόνο ακίνητο στο Δήμο Ζηρού, οι καταθέσεις τους σε έναν τραπεζικό λογαριασμό είναι εννιά χιλιάδες ευρώ, δεν έχει μετοχές αλλά ούτε κι αυτοκίνητο.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, για το 2012 έχει δηλώσει εισοδήματα από διάφορες πηγές που φτάνουν στις 25 χιλιάδες ευρώ. Έχει είκοσι ακίνητα, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι χωράφια σε διάφορα σημεία του Νομού, έχει μετοχές αξίας έντεκα χιλιάδων ευρώ σε μία εταιρία και οι καταθέσεις του σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς φτάνουν στις 17 χιλιάδες. Έχει μερίδια σε τρία αυτοκίνητα και συμμετοχή σε μία επιχείρηση.
http://epiruspost.gr/reportaz/politics/22813-2013-12-16-14-05-42.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: