Πίσω στον ΟΛΗΓ η μελέτη για την κατασκευή προβλήτας στον όρμο Πλαταριάς

Για τροποποίηση επιστρέφεται στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή προβλήτας φόρτωσης αδρανών υλικών στον όρμο Πλαταριάς, έκτασης 420 τ.μ.
Σκοπός του έργου είναι να εξυπηρετεί τη μεταφορά αδρανών υλικών από την Ήπειρο στην Κέρκυρα, που είναι και ο μοναδικός τρόπος πρόσβασης τέτοιων υλικών στο νησί.

Ωστόσο, κυρίως λόγω των μεγάλων διαστάσεων της προβλήτας υπάρχουν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία και φόβος πως στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες δραστηριότητες ή να αποτελέσει την αρχή για την δημιουργία άλλων πλωτών κατασκευών, επιζήμιων για την περιοχή.
Έτσι, αφού εκφράστηκαν αντιρρήσεις από τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων και ακολούθησε συζήτηση η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής Τατιάνα Καλογιάννη πρότεινε την επιστροφή του φακέλου για επανασύνταξη και επανυποβολή της μελέτης.
Από την επιτροπή ζητείται να επαναδιαστασιολογηθούν όλες οι εγκαταστάσεις, προκειμένου να υπάρξει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στη θαλάσσια περιοχή και πέριξ αυτής και η εγκατάσταση να εξυπηρετεί μόνο την μεταφορά αδρανών υλικών και καμία άλλη δραστηριότητα.
Η κ. Καλογιάννη υπογράμμισε την σκοπιμότητα της συνέχισης της μεταφοράς αδρανών υλικών, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη θέση ως τη μόνη που έχει λάβει θετική γνωμοδότηση - αδειοδότηση σε χώρο δικαιοδοσίας και αρμοδιότητας του ΟΛΗΓ, εφόσον εντός των εγκαταστάσεων του λιμένα Ηγουμενίτσας δεν προβλέπεται αντίστοιχη δραστηριότητα.
Την επιστροφή του φακέλου στον ΟΛΗΓ ψήφισαν όλα τα μέλη της επιτροπής πλην του Β. Ζιώβα από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο οποίος επιφυλάχθηκε να ψηφίσει μέχρι να έρθει η νέα μελέτη.

Γεωργία Χαλάτση από τον Ανεξάρτητο

Δεν υπάρχουν σχόλια: