Ο Θεσπρωτός συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών

Τα φετινά βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών απονεμήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας.
Τιμήθηκαν για το σύνολο του έργου τους οι ποιητές Μάνος Ελευθερίου και Θανάσης Χατζόπουλος, με μακρά πορεία και πολυσχιδή παραγωγή στα ελληνικά γράμματα και οι δύο, και ο δοκιμιογράφος Νάσος Βαγενάς, οι πεζογράφοι Σωτήρης Δημητρίου και Αμάντα Μιχαλοπούλου για συλλογές διηγημάτων τους και η δοκιμιογράφος Μαρία Δεληβοριά για τη μελέτη της για τη Γυναίκα της Ζάκυθος του Σολωμού.

Ο Δημητρίου γεννήθηκε στην Πόβλα Θεσπρωτίας, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ο Δημητρίου, μιλώντας για το βραβείο, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ τιμητικό. Κάθε καλό και κάθε κακό, εξωτερικό δεν έχει μεγάλη σημασία για τον άνθρωπο. Το καλό και το κακό είναι μέσα μας. Είναι ευπρόσδεκτη σε εμένα η τιμή. Πολλές φορές ένα βραβείο μπορεί να γίνει βαρίδι συνήθως όμως στις μικρότερες ηλικίες. Όσο μεγαλώνεις και αποκτάς μεγαλύτερη αυτογνωσία το βάρος μικραίνει και η χαρά μικραίνει επίσης. Υπάρχει μια εθνική θλίψη σε όλους μας και αυτές οι θετικές ενέργειες κάνουν καλό και στον ψυχισμό του βραβευόμενου και γενικότερα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: