Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την αστυνομική επέμβαση στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Στην Θεσπρωτία των μνημονίων, των περικοπών και της νέας μετανάστευσης στο εξωτερικό, οι κοινωνικοί αγώνες και οι διεκδικήσεις ποινικοποιούνται.
Δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, που τελούσε υπό κατάληψη, συνελήφθησαν μέσα στο σχολικό τους συγκρότημα μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι διευθυντές του ΕΠΑΛ αλλά και του ΙΕΚ, τα οποία συστεγάζονται. Καταδικάζουμε την αντιδημοκρατική ενέργεια των δυο διευθυντών να απευθυνθούν στην αστυνομία για προβλήματα που αφορούν στην εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς να έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια διαλόγου.
Δυστυχώς είναι η δεύτερη φορά μετά την αστυνομική επέμβαση στο ΤΕΙ τον περασμένο Ιούνιο, που εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας μπαίνουν στη λογική της κυβέρνησης που προωθεί την διάσπαση των αγώνων και τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Είναι πρόσφατες και στον νομό μας, οι καταργήσεις τομέων στην τεχνική εκπαίδευση, η συρρίκνωση του παραρτήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, οι διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών και εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενώ εκπαιδευτικοί που δούλευαν πέρυσι σαν αναπληρωτές φέτος δεν εργάζονται.
Το success story των κ. Σαμαρά και Μπέζα έχει φέρει και στον τόπο μας απώλεια θέσεων εργασίας και λουκέτα στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα αποσάρθρωση στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας. Το πετρέλαιο συνεχώς ακριβαίνει και οι ηπειρώτες κτηνοτρόφοι είναι απλήρωτοι μετά την πώληση της «Δωδώνης». Μεγάλες υποδομές της περιοχής όπως η Εγνατία , το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων οδηγούνται σε ξεπούλημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το Νοσοκομείο Ηγουμενίτσας και το ΤΕΠ του στην Ηγουμενίτσα απαξιώνονται.
Η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από την αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων, εντάσσει όποιον αντιστέκεται στο “άλλο άκρο”, επιλέγοντας την λύση των προσαγωγών και των διώξεων. Την ίδια ώρα το μαύρο στην ΕΡΤ αλλά και η φοροδιαφυγή των φίλων του κ. Σαμαρά θεωρούνται δεδομένα, ενώ οι λίστες Λαγκάρντ παραμένουν αναξιοποίητες και σκάνδαλα σαν της Siemens και του Βατοπεδίου κουκουλώνονται.
Καλούμε τους συμπολίτες μας μαθητές, καθηγητές, γονείς, εργαζόμενους να αντισταθούν μετωπικά στην αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων, κλείνοντας τα αυτιά τους στα παπαγαλάκια των μεγαλοκαναλαρχών. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να μην επιτρέψει στην περαιτέρω κατάλυση των δημοκρατικών κοινωνικών δικαιωμάτων. Να απαντήσει στην τρομοκρατία με πλατιούς κοινωνικούς αγώνες και κινητοποιήσεις, που θα φέρουν την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και της καταστολής.





Δεν υπάρχουν σχόλια: