Η Πανηπειρωτική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της προετοιμασίας για τις Περιφερειακές εκλογές

Πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα η πανηπειρωτική σύσκεψη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με αντικείμενο την προετοιμασία των δυνάμεων του κόμματος ενόψει των Περιφερειακών εκλογών. Συμμετείχαν ο Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Γραμματείας του Τμήματος Αυτοδιοίκησης, ο Κώστας Μαρματάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος Δυτικής Ελλάδας, η Λίτσα Κιτσαντά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνη Ηπείρου, οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Κωνσταντίνος Μπάρκας και Όλγα Γεροβασίλη, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο» Γιάννης Παπαδημητρίου, μέλη της Πανηπειρωτικής Γραμματείας της παράταξης και μέλη των νομαρχιακών οργανώσεων όλων των νομών της Ηπείρου.
Στην πανηπειρωτική σύσκεψη αποτυπώθηκε τόσο η αγωνία για τη σημερινή κατάσταση της Ηπείρου, τα θλιβερά πρωτεία στην ανεργία, τoν μαρασμό της πρωτογενούς παραγωγής και την ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνης», την ιδιωτικοποίηση και υπερεκμετάλλευση των υδάτινων πόρων, τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση λιμανιών και κλείσιμο αεροδρομίων, τις μεθοδεύσεις για Ε.Ο.Ζ και στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τη συνολική υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την επίθεση στα δημόσια αγαθά της παιδείας και της υγείας και πολλά άλλα στοιχεία, που συνθέτουν την γκρίζα εικόνα της περιοχής.
Στην περιφερειακή σύσκεψη επισημάνθηκε και η ολοκληρωτική αποτυχία της σημερινής Περιφερειακής Αρχής του κ. Καχριμάνη και επειδή δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από την πολιτική πτώχευσης του ελληνικού λαού και στηρίζει ενεργητικά την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, των συλλογικών αγαθών και του περιβάλλοντος και επειδή διοικεί την Περιφέρεια με δεσποτικό, πελατειακό και αδιαφανή τρόπο και με πλήρη υποτίμηση των συλλογικών της οργάνων και διαδικασιών.
Απέναντι στα γαλαζοπράσινα σενάρια εκλογικής συνεργασίας για την εμπέδωση και εμβάθυνση των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών, που οδηγούν τη χώρα με μαθηματική βεβαιότητα στην ολοκληρωτική καταστροφή, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αντιπροτείνει μια πολιτική που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Ένα όραμα παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, βασισμένο στη λαϊκή συμμετοχή και τον δημόσιο έλεγχο, στη συνεργατική παράδοση, στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, στην ενίσχυση των συνεταιριστικών τραπεζών, στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και του πλούτου προς όφελος των πολλών.
Στην κατεύθυνση αυτή, η περιφερειακή σύσκεψη της Ηπείρου αναγνώρισε ως ιδιαίτερα θετική τη μαχητική και τεκμηριωμένη παρουσία της παράταξης « ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο», που παρά τη μονοπρόσωπη εκπροσώπησή της από τον Γιάννη Παπαδημητρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου, έδωσε σκληρές μάχες όλη την προηγούμενη περίοδο. Το «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο» έχοντας αναδείξει και το δημοκρατικό έλλειμμα και όλα τα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας μέσα και έξω από το Συμβούλιο, έχει ήδη δημιουργήσει μια σημαντική δημοκρατική παράδοση και παρακαταθήκη, η οποία θα αποτελέσει το εφαλτήριο και για την επερχόμενη εκλογική μάχη στην περιφέρεια Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: