Ούτε τρανσέρα αλλά ούτε και δρόμος…

Μαζί με την τρανσέρα εγκαταλείπεται και η βελτίωση του δρόμου Ηγουμενίτσα - Πλαταριά που επρόκειτο να γίνει στα πλαίσια της Γ' φάσης του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Αυτό ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Υπουργείο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γ. Γ. του Υπουργείου κ. Σιμόπουλος, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας και Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ - ΜΕΔΕ κ. Χριστοδουλόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η βελτίωση του δρόμου Ηγουμενίτσας - Πλαταριάς σε μήκος περίπου 2χλμ. από την έξοδο του λιμανιού έως τη Γωνιά, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο θα γίνονταν με την κατασκευή της τρανσέρας.
Μετά τις αντιδράσεις των φορέων της Θεσπρωτίας είχε αποφασισθεί, να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου χωρίς την κατασκευή της τρανσέρας.
Τότε μάλιστα λέγονταν ως εκβιασμός από πλευράς ΕΥΔΕ - ΜΕΔΕ ότι αν δε γίνει η διαπλάτυνση του δρόμου και η προβλεπόμενη τρανσέρα... τότε όλο το έργο της Γ' φάσης του Λιμανιού Ηγουμενίτσας θα... απενταχθεί!
Σήμερα, φαίνεται πια καθαρά, πως η βελτίωση του δρόμου, δεν ήταν παρά μόνο ένα πρόσχημα για την ερημοποίηση της Γωνιάς και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της αναδόχου, αφού εγκαταλείπεται πλέον και η όποια διαπλάτυνση χωρίς τρανσέρα.
Κι έτσι, τα αδρανή για τη Γ' φάση του λιμανιού - αν αυτή ποτέ κατασκευαστεί-, θα ληφθούν από την περιοχή "Μύλοι" όπως ακριβώς εδώ και 2,5 χρόνια -που η ΕΥΔΕ - ΜΕΔΕ και η κατασκευάστρια χρονοτριβούν- προτείνουν Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος.
Και οι απορίες παραμένουν:
Η μη βελτίωση του δρόμου δεν αποτελεί λόγο... απένταξης;
Το ποσό που προβλέπονταν για τη βελτίωση του δρόμου θα εξαιρεθεί από τη σύμβαση ή θα καταβληθεί στην ανάδοχο ως «αντισταθμιστικά» για το γεγονός ότι θα κουβαλήσει τα αδρανή από μερικά χλμ μακρύτερα;
Εν τέλει το Υπουργείο με ποιόν είναι; Με το συμφέρον του τόπου ή με το συμφέρον της εταιρίας;



Δεν υπάρχουν σχόλια: