Νοσοκομείο Φιλιατών

Η αλήθεια για τη δήθεν παράνομη συνταγογράφηση πανάκριβων φαρμάκων και της δήθεν απάτης σε βάρος ασθενών ( Μέρος τρίτο και τελευταίο)

Του Χρήστου Τσώνη
Δικηγόρου και πρώην προέδρου Νοσοκομείου Φιλιατών

Τον Ιούλιο 2011 και το Σεπτέμβριο 2011 προηγήθηκαν δύο συνεχόμενες σχετικές αρθρογραφίες μου, στις οποίες αναφέρθηκαν αναλυτικότατα όλα τα πραγματικά περιστατικά, τα οποία είχαν σχέση με τη "μεθοδευμένη" και "στοχευμένη" φημολογία για την δήθεν παράνομη συνταγογράφηση πανάκριβων φαρμάκων και της δήθεν άπατης σε βάρος ασθενών του Νοσοκομείου Φιλιατών και της μεγάλης ζημιάς που υπέστησαν ασφαλιστικά Ταμεία το έτος 2009.

Τα "ανθρωπάκια" αυτά; ένα γένους αρσενικού και ένα γένους θηλυκού που πρωταγωνίστησαν στη σκόπιμη διάδοση των φημολογιών αυτών και στο στήσιμο του όλου αυτού "σκηνικού" από το έτος 2009 και μέχρι πρότινος... δεν δίστασαν για προσωπικούς λόγους ανάδειξης και ανέλιξης των (κατά την άποψή των) και προσωπικών και πολιτικών κινήτρων των, κρυβόμενοι
κάτω και πίσω από το κρυφό πέπλο της ανωνυμίας, ή οποία ανωνυμία αποτελεί πανθομολογουμένως σιχαμερό στοιχείο ανανδρίας, δειλίας και παντελούς έλλειψης ειλικρίνειας και ευθύνης, να αποστείλουν δολίως, κρυφίως και ανωνύμως σε Αθηναϊκές Εφημερίδες, όπως στο «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» της 8-5-2011, ΤΑ ΝΕΑ κλπ, «πληροφορίες» οι οποίες με πηχυαίους τίτλους έγραψαν ότι «φάρμακα ταξίδευαν στην Αλβανία» «βρέθηκαν 50.000.000 δρχ. σε λογαριασμό γιατρών του Νοσοκομείου από το ΣΔΟΕ» που προέρχονταν από παράνομη συνταγογράφηση και υπερκατάχρηση, με αποτέλεσμα σκόπιμα να δημιουργήσουν ψευδείς και εσφαλμένες εντυπώσεις στην Τοπική Κοινωνία και να πλήξουν την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Φιλιατών και το Διευθυντή αυτής κ. Γεράσιμο Τσώνη, ο οποίος υπηρετούσε και υπηρετεί μέχρι και σήμερα 43 ολόκληρα χρόνια το Νοσοκομείο αυτό και την τοπική Κοινωνία, ασκώντας το Ιατρικό του λειτούργημα.
Για την σωστή ενημέρωση των αναγνωστών και της τοπικής κοινωνίας κάνω γνωστά συνοπτικά τα εξής:
1. Για το θέμα αυτό διετάχθη από το Δ.Σ του Νοσοκομείου Φιλιατών το έτος 2010 η διενέργεια Ε.Δ.Ε από τη Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής και Παθολογικού Τομέα Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας κ. Ουρανία Ραυτοπούλου, η οποία «επελέγη» από την τότε Διοικήτρια του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Ιουλία Μαρκούλα.
Από το πόρισμα της διενεργηθείσης Ε.Δ.Ε εις βάρος των δήθεν εμπλεκομένων Ιατρών και του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής αυτού, όχι μόνο δεν διαπίστωσε παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων και απάτες σε βάρος ασθενών αλλά αντίθετα πανηγυρικά δικαίωνε το Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής κ. Γεράσιμο Τσώνη, αναγνωρίζοντας ότι από τον επισταμένως διενεργηθέντα έλεγχο, έκανε άριστα, νομιμότατα και εξαιρετικά τη δουλειά του στο Νοσοκομείο Φιλιατών, απονέμοντας του μάλιστα εύσημα για τον τρόπο λειτουργίας αυτού.
2. Η τότε Διοικήτρια του Νοσοκομείου Φιλιατών και επειδή το πόρισμα αυτό δεν ήταν "αρεστό" σε αυτή, εζήτησε - επιστρέφοντας το - στην ως άνω διενεργείσασα την Ε.Δ.Ε τη διενέργεια συμπληρωματικής Ε.Δ.Ε, η οποία είχε και πάλι τα ίδια θετικά αποτελέσματα για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Φιλιατών και τον Διευθυντή αυτής.
3. Παρά ταύτα και για το ίδιο κριθέν θέμα παραπέμπεται ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δ.Σ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (γιατί είχε συγχωνευθεί τότε το Νοσοκομείο Φιλιατών σε αυτό), το οποίο αφού συνεδρίασε, τρία μέλη εξ' αυτού που τοποθετήθηκαν επί της ουσίας της υποθέσεως απεφάνθησαν πανηγυρικά και ομόφωνα περί της πλήρους αθωότητος των αποδιδομένων ως άνω κατηγοριών στο Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Φιλιατών τα δε υπόλοιπα 3 μέλη αυτού δεν υπεισήλθαν στην ουσία της υποθέσεως αλλά λόγω καθ' ύλην αρμοδιότητος – κατά αυτούς – παρέπεμψαν για τυπικούς λόγους την υπόθεση στην 6η Υ.Π.Ε.
4. Το πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης Υ.Π.Ε στην Πάτρα συνεδρίασε στις 24-4-2013 και με την υπ' αριθμ. 2/ 24-4-2013 απόφαση του ομόφωνα έκρινε ότι δεν υπήρξε καμία παράνομη συνταγογράφηση, καμία υπερκατάχρηση φαρμάκων, καμία πρόκληση ζημιάς σε ασφαλιστικούς Οργανισμούς, καμία διαπίστωση από το ΣΔΟΕ ύπαρξης παράνομων χρημάτων σε Ιατρούς της Παθολογικής Κλινικής και καμία εξαγωγή !!! φαρμάκων στην Αλβανία !!! όπως οι θρασύδειλοι και ανώνυμοι αυτοί συκοφάντες κυκλοφορούσαν και διέδιδαν μέχρι και την τελευταία στιγμή στον τοπική Κοινωνία.
Σημειώνεται εδώ ότι οι θρασύδειλοι αυτοί υποκινητές και λίγες ημέρες πριν την λήψη της αμετάκλητης ως άνω αποφάσεως της 6ης Υ.Π.Ε έστειλαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης Υ.Π.Ε, παρανόμως και παρατύπως τα φύλλα των Αθηναϊκών Εφημερίδων που αναφέρονταν σε πρωτοσέλιδα των στα κατ' αυτούς «γεγονότα» αυτά, στις οποίες οι ίδιοι ανωνύμως και δολίως είχαν αποστείλει τα σενάρια της στημένης από αυτούς «σκευωρίας των» !!!
Τα ίδια αυτά άτομα διέδιδαν όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι δήθεν ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής κ. Γεράσιμος Τσώνης είχε εκδιωχθεί από το Νοσοκομείο, ότι απελύθη δήθεν για τις παράνομες πράξεις που αυτοί είχαν κατασκευάσει και είχαν διοχετεύσει, γιατί βρέθηκαν υπέρογκα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς, αποκρύπτοντες την παραπάνω αλήθεια, η οποία κατατείνει στην πανηγυρική δικαίωση του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Φιλιατών και η οποία στηρίζεται σε τρεις διαφορετικές - κατά τα ως άνω - αθωωτικές αποφάσεις. Εάν στα «άτομα» αυτά έχει απομείνει στοιχειώδης «αξιοπρέπεια» και «ευθιξία» ας μη ζητήσουν δημόσια συγνώμη για ότι ανεπιτυχώς προσπάθησαν να κάνουν γιατί είναι δύσκολο για αυτούς να «αποκαλυφθούν» δημόσια.
Τουλάχιστον ας αποστείλουν - έστω και ανωνύμως - όπως συνηθίζουν εξ άλλου και πριν, στις ίδιες Αθηναϊκές Εφημερίδες αλλά και στις τοπικές τα τρία ως άνω αθωωτικά πορίσματα για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο και να περισώσουν την όποια και όση εναπομείνασα σε αυτούς «αξιοπρέπεια των».
Ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινική κ. Γεράσιμος Τσώνης εξακολουθεί να είναι Διευθυντής της Κλινικής αυτής μέχρι και σήμερα και έχει υποβάλει τα δικαιολογητικά του για συνταξιοδότηση μετά από 43 συνεχόμενα χρόνια προσφοράς και εργασίας του στον Ιατρικό Κλάδο και Επιστήμη, παρέχοντας με τον πιο σύγχρονο ιατρικό τρόπο τις γνώσεις του και τις Ιατρικές του υπηρεσίες.
Μεταφέροντας του τα μηνύματα της τοπικής Κοινωνίας και ως πρώην Πρόεδρος του Νοσοκομείου Φιλιατών, ο υπογράφων τον καλεί και με την παρούσα να «αλλάξει» άποψη και παρά την επί 43 χρόνια «κόπωση» του να συνεχίσει ακόμη για κάποιο χρονικό διάστημα την προσφορά του στο Νοσοκομείο Φιλιατών και στην τοπική Κοινωνία και να περισώσει ότι «απέμεινε» από την κατάρρευσή του, στην οποία το οδήγησαν οι «τρέσαντες».


Ηγουμενίτσα 5/10/2013
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤ. ΤΣΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: