Το «σκάει» για Αλβανία;

Προφητική ή ακόμα και δηλωτική των προθέσεων η συγκεκριμένη φωτογραφία κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της μονάδας ανακύκλωσης "filia" στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.
Το... επενδυτικό σχέδιο φαίνεται πως δε βγαίνει και οργιάζουν οι φήμες στο Φιλιάτι ότι ο κ. Άργυρος θα κλείσει (για μια ακόμα φορά) το εργοστάσιο της πόλης.
Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες η μονάδα, υπολειτουργεί, μετά από μια ολιγοήμερη παύση των δραστηριοτήτων της, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εργαζόμενοι εστάλησαν στα σπίτια τους να... ξεκουραστούν, αφού οι πληροφορίες λένε ότι από τα εγκαίνια και μετά εργάζονταν... απλήρωτοι!

Απλήρωτοι παραμένουν και διάφοροι προμηθευτές της μονάδας και εργολάβοι που εργάστηκαν κατά τη φάση της κατασκευής και ακόμα δεν έχουν εξοφληθεί.
Κι αυτό γιατί η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα αφού ως φαίνεται ούτε οι επιδοτήσεις έρχονται, ούτε κατάφερε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εταιρειών στις οποίες διοχέτευε το ανακυκλωμένο υλικό, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό προϊόν εμφάνισε ποιοτικά προβλήματα.
Χωρίς δε και την αδειοδότηση για φωτοβολταϊκά που επεδίωκε ο κ. Αργυρός, οι κάνουλες χρηματοδότησης έκλεισαν και ο επενδυτής, μη όντας πρόθυμος να στηρίξει τη λειτουργία της μονάδας με δικά του κεφάλαια, οδηγεί την επιχείρηση σε ένα (ακόμα για την περιοχή) λουκέτο.
Ταυτόχρονα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το εργοστάσιο θα μετατραπεί σε αποθήκη αναψυκτικών, ενώ η μονάδα ανακύκλωσης θα μεταφερθεί από την άλλη μεριά των συνόρων, στην Αλβανία, όπου και έχει κατατεθεί από τον επενδυτή ανάλογο - και μάλιστα το πρώτο- επενδυτικό σχέδιο για ανακύκλωση. Θεωρείται δε πως το μόνο που κρατάει ανοιχτό το εργοστάσιο στους Φιλιάτες, είναι οι... ανακατατάξεις που επέφεραν στην Αλβανική πολιτική ηγεσία οι πρόσφατες εκλογές στη γείτονα.
Έντονη απογοήτευση εκφράζει αιρετός των Φιλιατών ο οποίος με νόημα σημείωσε "Τον υποδεχτήκαμε μετά Βαΐων και κλάδων και για μια ακόμα φορά φαίνεται πως εξαπατηθήκαμε"!
Μόλις τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Αργυρός εγκαινίασε τη μονάδα στην ακριτική κωμόπολη, και με θράσος που περίσσευε απαξίωνε τους πολιτικούς που είχαν κληθεί και μαζί την ελληνική πολιτεία η οποία θέτει εμπόδια στις επενδύσεις.
Οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της Ηπείρου κατάπιαν στην κυριολεξία τις προσβολές του, πιστεύοντας ότι η μονάδα που δημιούργησε θα προσφέρει στην περιοχή και δεν θα έχει την τύχη των Κλωστηρίων.
Φαίνεται όμως πως σε κάποιες περιπτώσεις η ιστορία τελικά επαναλαμβάνεται. Ως τραγωδία. Ήταν πριν δεκαοχτώ χρόνια, τότε που ο κ. Αργυρός, αφού είχαν εξαντληθεί τα κονδύλια των επιδοτήσεων, έβαλε λουκέτο στα Κλωστήρια στέλνοντας στην ανεργία τριακόσιες πενήντα οικογένειες.
Στη συνέχεια κι αφού έκανε ένα πέρασμα από την πολιτική ως ευρωβουλευτής, επέστρεψε και πάλι με μία άλλη επένδυση.
Η ολική επαναφορά του κ. Στέλιου Αργυρού στους Φιλιάτες μέσω μάλιστα off shore που εδρεύει στην Κύπρο τελικά δεν δείχνει να κρατά πολύ... Και οι δρόμοι για να το σκάσει είναι πολλοί.


http://www.vdella.com/epikaira/7089-2013-10-16-20-45-36.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: