Εκ νέου σύσκεψη για την τρανσέρα στη Γωνιά

Να προλάβουν καταστάσεις θα προσπαθήσουν οι φορείς της Θεσπρωτίας στη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει για την ερχόμενη Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος με θέμα την κατασκευή της τρίτης φάση του Λιμένα Ηγουμενίτσας και σημείο αιχμής τη λήψη αδρανών υλικών τα οποία είναι συνδεδεμένα με την περιβόητη τρανσέρα.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης - ο οποίος σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στα Ιωάννινα δήλωσε ότι δε θα παραστεί, αφού την ίδια μερα υπάρχει στην Ηγουμενίτσα εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων του ΠΕΠ, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας και υφυπουργός Υγείας Αντ. Μπέζας και εκπρόσωποι της ΕΥΔΕ - ΜΕΔΕ, η οποία ως γνωστόν είναι ένθερμος υποστηρικτής της κατασκευής της τρανσέρας.
Το συγκεκριμένο έργο, ισούται με περιβαλλοντική καταστροφή για την Ηγουμενίτσα όπως διατυπώνουν σε αποφάσεις τους όλοι οι τοπικοί φορείς, φάνηκε να εγκαταλείπεται, μετά τις σχετικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί προ έτους περίπου, με τη συνδρομή του τότε αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Σταύρου Καλογιάννη.
Όμως όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση εκείνη φαίνεται πως σκοντάφτουν στην πράξη. Προ ημερών άλλωστε η κατασκευάστρια εταιρία επιχείρησε αιφνίδια να εγκαταστήσει μηχανήματα στη Γωνιά, γεγονός που αποτράπηκε μετά την κινητοποίηση των φορέων της Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το σενάριο να εξευρεθούν αδρανή από την κατασκευή του δρόμου προς την Πλαταριά φαίνεται να ναυαγεί αφού η κατασκευάστρια εταιρεία γνωστοποίησε πως δε θα ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης για το τμήμα αυτό κι έτσι η κατασκευή της τρανσέρας επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα με αξιώσεις.
Με βάση αυτά τα δεδομένα πραγματοποιείται η σύσκεψη της Παρασκευής στην οποία έχουν κληθεί οι φορείς της Θεσπρωτίας και ο τοπικός βουλευτής ενώ αναμένεται να παραστεί και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: