Συνέδριο στα Γιάννενα για τον Θρησκευτικό Τουρισμό

Συνέδριο με Θέμα «Πολιτισμική Κληρονομιά και Θρησκευτικός Τουρισμός» διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο του έργου «PILTOUR».
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη και ώρα 6.30 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, και είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό.

Σκοπός του συνεδρίου, αλλά και των δράσεων του Έργου γενικότερα, είναι η ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων αφενός ως βασικού χαρακτηριστικού της πολιτισμικής και θρησκευτικής κληρονομιάς μας και αφετέρου ως σημαντικού πόλου ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, μέσα από τη δημιουργία δικτύου θεματικών τουριστικών διαδρομών θρησκευτικού ενδιαφέροντος.
Το έργο θα παρουσιάσει η Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Μαρία Στρατσάνη, ενώ θα μιλήσουν οι Κων/νος Βλάχος, Πρόεδρος Ε.Η.Μ., Ανθή Φιλίδου, Αρχαιολόγος και Ιωάννης Χουλιαράς, Αρχαιολόγος. Το Συνέδριο θα κλείσει η Χορωδία του Αναλογίου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων, υπό την Διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτη Σπυρίδωνος Υφαντή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: