Επίσκεψη Δημάρχου Σουλίου στην Αθήνα

Στην Αθήνα μετέβη το διήμερο Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, η Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με πολιτειακούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν το Δήμο. Πιο συγκεκριμένα:
Επισκέφτηκε την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), με σκοπό να εξευρεθεί τρόπος επίσπευσης των διαδικασιών εκτέλεσης του έργου: '' Πεζοδρόμια πόλης Παραμυθιάς'', το οποίο έχει κατατεθεί για ένταξη στο τομεακό πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α., που διαχειρίζεται η Ε.Ε.Τ.Τ.Α.

Στη συνέχεια στο Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώθηκε για εξειδικευμένα νομικά θέματα των Ο. Τ. Α., ιδιαίτερα σε ότι έχει σχέση με τις μελέτες, δημοπρατήσεις και εκτελέσεις έργων σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.
Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ( Υ.Π.Ε.Κ.Α.), συζήτησε με τους υπεύθυνους :
1.- Για την πορεία της ένταξης του ''Σχολείου Βούλγαρη'' στο πρόγραμμα ''εξοικονομώ II'', για το οποίο όπως φαίνεται υπάρχουν θετικές εξελίξεις.
2.- Για το αποχετευτικό της Παραμυθιάς, ένα αναπτυξιακό έργο πνοής για το Δήμο, προκειμένου να ξεπεραστούν δυστοκίες και γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστερούν τη δημοπράτηση και εκτέλεσή του. Τέθηκε θέμα άμεσων ενεργειών για την μετατροπή του βιολογικού από δευτεροβάθμιο σε τριτοβάθμιο.
3.- Δόθηκαν διευκρινήσεις για περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το χαρακτηρισμό του ιστορικού κέντρου της πόλης Παραμυθιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: