Μικρή «ανάσα» ρευστότητας στα Νοσοκομεία της Ηπείρου

Μικρή «ανάσα» παίρνουν τα Νοσοκομεία της Ηπείρου από τα 47,3 εκ. ευρώ που κατέβαλε χθες η Κυβέρνηση στην Υγειονομική Περιφέρεια της περιοχής μας. Βέβαια, σε αυτή συμπεριλαμβάνονται, τόσο η Δυτική Ελλάδα, όσο και τα Ιόνια Νησιά, αλλά και η Πελοπόννησος, κάτι που σημαίνει, ότι από το παραπάνω ποσό, τελικά στα Νοσοκομεία της Ηπείρου θα φθάσουν χρήματα, ίσα- ίσα για να πάρουν μια μικρή ανάσα.


Όπως έγινε γνωστό, το συνολικό ποσό της επιχορήγησης της Κυβέρνησης προς τα Νοσοκομεία έφθασε τα 300 εκ. ευρώ, εκ των οποίων λίγο πάνω από 100 εκ. πήραν τα Νοσοκομεία της Αττικής, ενώ τα 47,3 εκ. ευρώ της «δικής μας» Υγειονομικής Περιφέρειας ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό.Τα χρήματα προορίζονται για αποπληρωμή ανεξόφλητων υποχρεώσεων προς τρίτους, με ιδιαίτερη μέριμνα στην τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε προμηθευτές των ειδικών μονάδων (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΤΝ κλπ).
«Με το ποσό αυτό εκταμιεύεται πλήρως η σχετική διαθέσιμη πίστωση του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας για το οικονομικό έτος 2012 και ενισχύονται εγκαίρως οι νοσοκομειακές δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο.
http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/15387

Δεν υπάρχουν σχόλια: