Τα βρίσκουν οι Ενώσεις της Ηπείρου με τον νέο ιδιοκτήτη της ΔΩΔΩΝΗ

Νερό στο... κρασί τους φαίνεται να βάζουν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιφέρειας Ηπείρου, σε σχέση με την “άτεγκτη”, μέχρι τώρα, στάση τους, έναντι των νέων ιδιοκτητών της γαλακτοβιομηχανίας “Δωδώνη”.
Τουλάχιστον έτσι ερμηνεύεται από παρατηρητές της αγοράς η απόφαση ορισμένων εξ αυτών να αποδεχθούν την πρόταση της Strategic Initiatives (S.I.) να μετάσχουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, όπως αυτό συγκροτήθηκε πριν από λίγες ημέρες, υπό τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μάικλ Ο' Νήλ.

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣ Ιωαννίνων, Β. Μήτσιος, κατέχει πλέον τη θέση Αντιπροέδρου της “Δωδώνη”, ενώ μέλος του ΔΣ είναι κι ο Θ. Γκουλιούμης, Πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσπρωτίας. Μάλιστα, η συμμετοχή εκπροσώπων των ΕΑΣ στο νέο Δ.Σ., όπως λέγεται χαρακτηριστικά, αποτελεί “de facto” αναγνώριση από την πλευρά τους του γεγονότος πως η “S.I.” είναι πλέον ο καινούργιος μεγαλομέτοχος.
Τις άλλες πέντε, από τις συνολικά επτά θέσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας αυτές καλύπτονται από στελέχη του μεγαλομετόχου. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται και οι κ. κ. D. Razorenov, μεγαλοστέλεχος της “Strategic Initiatives”, ο οποίος έχει διαχειριστεί πολλές επενδύσεις σε μεταλλεία χρυσού και διαμαντιών και Τ. Seepers, επικεφαλής των συμβουλευτικών υπηρεσιών της “S.I.”.
Μολονότι η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της γαλακτοβιομηχανίας έχει ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Δωδώνη στο διαδίκτυο, η επικύρωση της σύστασής του έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας στις 5 Δεκεμβρίου. Όσον αφορά στη μετοχική διάρθρωση της Δωδώνη, κάτοχος του 67,77% της γαλακτοβιομηχανίας είναι πλέον το εταιρικό σχήμα, “Todyro Ltd”, που αποτελεί θυγατρική της “S.I.”, η οποία συστήθηκε για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της επιχείρησης. Από τους υπόλοιπους μετόχους μειοψηφίας, το 24,78% είναι στην κατοχή της ΕΑΣ Ιωαννίνων και το εναπομείναν ποσοστό μοιράζεται με μικρά μερίδια στις ΕΑΣ Άρτας-Φιλιππιάδας, Πωγωνίου, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας.
Σε επιχειρησιακό επίπεδο, εξάλλου, στις άμεσες προτεραιότητες της νέας διοίκησης είναι να ανακαταλάβει το μερίδιο περίπου 20%, που έχασε η γαλακτοβιομηχανία από την ελληνική αγορά, κατά τα προηγούμενα 1-2 χρόνια, εξαιτίας του συνδυασμού της οικονομικής κρίσης και της “αναταραχής” που επέφερε το θέμα της ιδιωτικοποίησης.
Προς την κατεύθυνση αυτή, δρομολογείται η επανατοθέτηση στην αγορά όλων των προϊόντων της Δωδώνη, από τα αποθέματα των 45 τόνων που διαθέτει, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων και του μεριδίου στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται και οι εξαγωγές.

Λεωνίδας Λιάμηςhttp://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: