Σύσκεψη στη Π.Ε. Θεσπρωτίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στις 19 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11: 30 π.μ. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για τη αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετούς και πλημμύρες, χειμερινής περιόδου 2012 – 2013 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Γόγολος Ιωάννης, ο αντιδήμαρχος Φιλιατών κ. Κωστάρας Σταύρος η περιφερειακή Σύμβουλος κυρία Ιωάννου Αθηνά, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας και Πάργας, ο Δ/της του 628 Τ.Π, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγ/τσας, οι Δ/ντές της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της Εγνατίας Α.Ε, της Αρχαιολογικής υπηρεσίας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Θεσπρωτίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την άψογη συνεργασία που επετεύχθη από όλους τους φορείς μέχρι σήμερα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Πυροσβεστικό Σώμα, που για πολλοστή φορά υπερέβαλε εαυτόν. Ειδικότερα για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν εντός κατοικημένων περιοχών (περιαστικό Δάσος Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς, Άγιους Πάντες, Τρικόρυφο κ.λ.π) οι οποίες είχαν μεγάλη επικινδυνότητα.
Στη συνέχεια έγινε απολογισμός των δράσεων της καλοκαιρινής περιόδου από τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς επίσης και από τους λοιπούς παρευρισκόμενους.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, τέθηκαν προβληματισμοί και έγιναν προτάσεις για καλύτερη αντιμετώπιση της χειμερινής περιόδου 2012-2013.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για έργα και δράσεις που έχει ολοκληρώσει και προγραμματίσει η Π.Ε Θεσπρωτίας, ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Κλείνοντας, ζήτησε από τους εκπροσώπους των Δήμων να καταβάλουν όλοι μαζί μεγαλύτερη προσπάθεια με όλα τα μέσα που διαθέτουν για αμεσότερη επίλυση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν την χειμερινή περίοδο, προς όφελος των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: