Ρουπακιώτης: Η διαφθορά πνίγει την Ελλάδα

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση με την διαφθορά στην Ελλάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας ενώπιον σε πολιτικών και δικαστικών στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει η γενική γραμματεία Διαφάνειας και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
«Η κοινωνία μας κινδυνεύει να πνιγεί από την διαφθορά. Από πάνω ως κάτω. Η διαφθορά καταλαμβάνει το σύμπαν της κοινωνίας και περιλαμβάνει και πολιτικούς, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακούς, την Εκκλησία και τα δικαστήρια», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης.

Στρέφοντας το βλέμμα του στη Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως «ένα κόμμα έρχεται και υπόσχεται πως δίνει λύσεις υποκαθιστώντας τους νόμους. Λεει ότι θα πάρει στα χέρια του το νόμο και καταλύει το νόμο. Αν οι πολίτες δεν πιστεύουν στη θεσμική οργάνωση και αναζητούν τέτοιες λύσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Άλλος δρόμος από την θεσμική οργάνωση δεν υπάρχει και πρέπει όλοι να το αντιληφθούν».

Η καταπολέμηση της διαφθοράς απαιτεί ισχυρή πολιτική βούληση τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισημαίνοντας πως «υπάρχει η ισχυρή πολιτική βούληση. Η τρικομματική κυβέρνηση το έδειξε αυτό και το αποδεικνύει η αλλαγή κλίματος για τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: