Λαφαζάνης: «Η χρεοκοπία δεν είναι κάτι καταστροφικό»

Νέα οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989:
«Η χρεοκοπία δεν είναι κάτι το οποίο είναι κατά ανάγκη το καταστροφικό. Είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν σ’ ένα σημείο που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα.


Στο όνομα των τροκανών δόσεων, δηλαδή στα χρήματα που παίρνουμε από την τρόικα εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να εφαρμόσουμε το οτιδήποτε και κυρίως δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα απαράδεκτα μνημόνια...» Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι δεν είναι λύση η επιμήκυνση γιατί θα συνοδευτεί από πρόσθετα μέτρα. «Θα επιμηκύνουμε το βασανιστήριο χωρίς καμία προοπτική», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι η λιτότητα.

ΝΔ: «Τέτοιες δηλώσεις αποτελούν ντροπή»
Αμεση ήταν η αντίδραση του γραφείου Τύπου της ΝΔ στις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας. Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη. Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. συνεχίζει τον πόλεμο λάσπης
Υπήρξε όμως και ανταπάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιο του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. όπου αναφέρονται τα εξής:«Η ΝΔ συνεχίζει τον βρώμικο πόλεμο λάσπης, παραποίησης και παραπληροφόρησης, γιατί είναι το τελευταίο όπλο που έχει μείνει σε ένα κυβερνητικό κόμμα που καταρρέει καταστρέφοντας τη χώρα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, αφού η συγκυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει, και μάλιστα με τον πιο σκληρό τρόπο, τις καταστροφικές μνημονιακές συνταγές, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Η λάσπη, η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση δεν πείθουν πλέον κανέναν. Ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Ακολούθησε ακόμη μια απάντηση από τη Ν.Δ. όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το ότι ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται την Ελλάδα της δραχμής, είναι δεδομένο. Το ότι ο κ. Λαφαζάνης εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας, είναι και αυτό δεδομένο. Οι εσωτερικές τους διαφωνίες, δεν απασχολούν τον ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: