Το 13ο Συμπόσιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων



Στη Ηράκλεια Σερρών , το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί το 13ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών , με θέμα «Βλάχοι της κοιλάδας του Στρυμόνα»
Διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων ,σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βλάχων Ηράκλειας Σερρών , ΚΕΔ Ηράκλειας, και τον Δήμο Ηράκλειας Σερρών.

Σκοπός του 13ου Συμποσίου είναι η αυθεντικότερη γνώση και διδασκαλία των Βλάχικων παραδοσιακών χορών, η μελέτη και καταγραφή του άφθονου πρωτογενούς λαογραφικού και ιστορικού υλικού της Βλαχόφωνης παράδοσης, ενώ παράλληλα δίδεται η ευκαιρία σε αξιόλογους ερευνητές και μελετητές , να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας ανέφερε « για δύο ημέρες, πάνω από 200 άτομα από Συλλόγους όλης της χώρας, συγγραφείς, ερευνητές και πανεπιστημιακοί θα μελετήσουν την ιστορία, τη λαογραφία και τη μουσικοχορευτική παράδοση της περιοχής »

Δεν υπάρχουν σχόλια: