Θ. Οικονόμου: «Καρικατούρα της ιστορίας το ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου»

Ξεκάθαρες αποστάσεις από την πολιτική του προέδρου του κόμματος παίρνει ο πρώην βουλευτής Θανάσης Οικονόμου
Μία από τις πρώτες διαχωριστικές ίσως γραμμές με το σημερινό ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν αυτή που τράβηξε χθες, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Θ. Οικονόμου, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του για τους χειρισμούς του από την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα προσωποπαγές κόμμα, το οποίο όμως ουσιαστικά είναι καρικατούρα της ιστορίας. «Η επιβολή της προσωπολατρίας στο κόμμα είναι μία καρικατούρα της ιστορίας. Δυστυχώς, δε βλέπω ανοίγματα και δημοκρατικές διαδικασίες. Το ΠΑΣΟΚ ενώ μπορεί να έχει ένα μεγάλο ακροατήριο, συρρικνώνεται συνεχώς. Εάν ο κ. Βενιζέλος και η ηγετική του ομάδα θέλουν να διαχειρίζονται ένα κόμμα του 12% ή του 6% αύριο για να συμμετέχει απλώς στις κυβερνήσεις και να παίζει ένα ρυθμιστικό ρόλο μπορεί να το κάνει. Δεν εκφράζει όμως την πλειοψηφία του κόσμου που θέλει και απαιτεί έναν κοινωνικό μετασχηματισμό. Χρειαζόμαστε μία μεγάλη ομπρέλα, που θα υπερκαλύπτει τα κόμματα του κεντρώου και του αριστερού χώρου. Αποδεικνύεται ότι αυτή δεν μπορεί να την κρατά ο κ. Βενιζέλος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, για να χαρακτηρίσει σχιζοφρενική τη διγλωσσία που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ με άλλες απόψεις να εκφράζονται ως μέλος της κυβέρνησης, και άλλες στα κομματικά ακροατήρια.

Κουράστηκε η κυβέρνηση
Με τις εξελίξεις για την αντιμετώπιση της κρίσης να είναι ραγδαίες ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, δύο μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου.
«Η κυβέρνηση ήδη δύο μήνες μετά έχει χάσει την ορμή της. Υπάρχει ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας που φαίνεται πιο έντονο γιατί καλλιεργήθηκαν οι ψευδαισθήσεις της διαφορετικής και ουσιαστικής διαπραγμάτευσης. Αποδείχθηκε ότι το μόνο που έγινε ξανά ήταν η υφαρπαγή της ψήφου. Το πρώτο τραγικό λάθος ήταν ότι η απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου, ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ισπανίας και της Ιταλίας δεν θα προσμετράται στο χρέος, δεν αφορά την Ελλάδα και αυτό δεν διεκδικήθηκε. Η όποια ρευστότητα εξαντλείται στο τοπικό ΑΕΠ, τα
χρήματα του ΕΣΠΑ λιμνάζουν και το μόνο που ακούμε είναι η επιμήκυνση. Θεωρώ ότι ακόμη και αυτή είναι σταγόνα στον ωκεανό. Το αίτημα έπρεπε να είναι η μη αποπληρωμή των τόκων που απορρέουν από τα χρέη, για όσο διάστημα διαρκεί η ύφεση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Οικονόμου σχολίασε και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση, τονίζοντας πως δίνουν μεγάλη στήριξη στον Σαμαρά, όμως επί της ουσίας δεν υπάρχει ανταπόκριση στα υπεσχημένα και αυτό φαίνεται με τη μη εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας. «Η συμφωνία αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα μέτρα των 11,5 δις. Υπάρχει ένα τρίπτυχο που πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και το οποίο περιλαμβάνει την αλήθεια, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις αλλαγές. Δεν γίνεται οι υπαίτιοι του προβλήματος να περιμένουμε σήμερα να δώσουν τη λύση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία



Δεν υπάρχουν σχόλια: