Αλλαγή σκυτάλης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας

Με ενημέρωση για το έργο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας έγινε η τελετή παράδοσης και παραλαβής από την κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου στον κ. Ηλία Θεοδωρίδη που αναλαμβάνει πλέον τα ηνία της.
Ο κ. Θεοδωρίσης, έμπειρος στην πολιτική, έρχεται με πολλές καλές συστάσεις στην έδρα της Αποκεντρωμένης. Οι αρμοδιότητες βέβαια έχουν συρρικνωθεί όμως παραμένει ο κρίκος σύνδεσης του κεντρικού κράτους με την περιφέρεια.
Η κ. Γεωργακοπούλου έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της σημειώνοντας ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του νέου Γενικού Γραμματέα.


«Στο διάστημα που υπηρετώ τον θεσμό, εγώ και οι υπηρεσίες αναδείξαμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Δώσαμε αγώνα για την πάταξη νοσηρών φαινομένων του παρελθόντος, στηρίξαμε τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης και αξιοποιήσαμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό» τόνισε στις δηλώσεις της η κ. Γεωργακοπούλου.
Ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Θεοδωρίδη σημειώνοντας ότι οι απαιτήσεις των πολιτών είναι μεγάλες όμως σημαντική του παρακαταθήκη είναι το δυναμικό των υπηρεσιών.
Η αξιοποίηση των υδατικών και δασικών πόρων είναι οι βασικές προτεραιότητες έτσι όπως τις οριοθέτησε ο κ. Θεοδωρίδης στην πρώτη συνέντευξη τύπου που έδωσε ενώ κατέστησε σαφές ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα έχει και λόγο στα πολιτικά ζητήματα.
«Απαιτούνται ολοκληρωμένα σχέδια για την αναπτυξιακή διαχείριση των νερών και των δασών. Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την αξιοποίησή τους. Η Ήπειρος είχε χαμηλούς δείκτες ανάπτυξης, αυτό όμως μας επιτρέπει τώρα να σχεδιάσουμε δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον» τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.
Στις δηλώσεις του σημείωσε ότι υπάρχουν μεγάλα πολιτικά ζητήματα τα οποία δεν είναι αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά θα διατυπώνεται πολιτικός λόγος για την αντιμετώπισή τους.
«Η συνεργασία με το Υπουργείο θα είναι συνεχής και αποδοτική. Θα γίνονται τακτικές συσκέψεις και στόχος είναι οι ομοιόμορφες πρωτοβουλίες για όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: