Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγο ο 72χρονος

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της paramythia-online.gr, νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγο ο άτυχος 72χρονος, από τους άνδρες της ομάδας διάσωσης που προσέγγισαν το σημείο. Ο 72χρονος φέρνει τραύματα στο κεφάλι πιθανών από πτώση στην χαραδρα 300 μέτρων οπου και βρεθηκε.
Το σώμα του είχε αρχικά εντοπιστεί στις 12:20’, χωρίς να μπορούσε να διευκρινιστεί η κατάσταση στην όποια βρισκόταν, από το ελικόπτερο του Βασίλη Χήτου σε δύσβατο σημείο του βουνού σε υψόμετρο 800μ και αμέσως στήθηκε επιχείρηση ανάσυρσης από τους άντρες του αστυνομικού τμήματος Παραμυθιάς και του πυροσβεστικού κλιμακίου Παραμυθιάς (οι οποίοι βρίσκονται στο βουνό σχεδόν 4 ημέρες).

Λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του εδάφους ζητήθηκε και η συνδρομή της ΕΜΑΚ. Συνολικά 14 άντρες του αστυνομικού τμήματος Παραμυθιάς και του πυροσβεστικού κλιμακίου Παραμυθιάς συμμετέχουν στην επιχείρηση ανάσυρσης του πτώματος. Το σώμα του άτυχου 72χρονου θα μεταφερθεί στα Ιωάννινα για νεκροψία από τον ιατροδικαστή κ. Βουγιουκλάκη.

Η ιστορία
O άτυχος κτηνοτρόφος ανέβηκε στο βουνό το απόγευμα της Τρίτης προκειμένου να βρει τα ζώα του που είχε χάσει. Από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, δεν είχε επικοινωνία με τους οικείους του.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας Παραμυθιάς καθώς και της ΕΜΑΚ με την συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου ο οποίος κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων, τραυματίστηκε. Οι ομάδες διάσωσης αιτήθηκαν την συνδρομή ελικοπτέρου, αλλά το «ανθρώπινο» κράτος αρνήθηκε. Ετσι λοιπόν την αδυναμία του κράτους καλέστηκε να καλύψει ο επιχειρηματίας και δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Βασίλης Χήτος.

Όπως αποκαλύπτει η paramythia-online.gr, αυτός που μεσολάβησε για να χρησιμοποιηθεί ο Βασίλης Χήτος, είναι ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας.

Έτσι λοιπόν μετά από 4 ημέρες φτάσαμε στο σημερινό εντοπισμό του άτυχου κτηνοτρόφου.

Πολλά συγχαρητήρια στους άντρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για την αυταπάρνηση που έδειξαν στις επιχειρήσεις καθώς και στο κ. Χήτο για την ανθρωπιά που επέδειξε και την πολύτιμη βοήθεια του.

http://www.paramythia-online.gr/paramythia/recentnews.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: