«Μαγειρεύει» τους εποχιακούς;

Πρώην εργαζόμενοι κατά της διοίκησης της «Δωδώνης»
Για «μαγειρέματα» κατηγορούν εμμέσως πλην σαφώς τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» στον διαγωνισμό για την πρόσληψη εποχιακών εργαζομένων κάνουν λόγο πρώην εργαζόμενοι, οι οποίοι διεκδίκησαν εκ νέου μια θέση χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Στις 10 Ιουλίου, η «Δωδώνη» προχώρησε στον διαγωνισμό για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 270 εποχιακών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οκτάμηνων. Τα αποτελέσματα βγήκαν πριν από λίγες ημέρες. Εκεί, αρκετοί εργαζόμενοι που δούλευαν ως εποχιακοί τα τελευταία 15 χρόνια στη γαλακτοβιομηχανία, με συγκεκριμένες ειδικότητες, είδαν τον εαυτό τους εκτός του καταλόγου των επιτυχόντων.


Αυτό που τους προκάλεσε έκπληξη, σύμφωνα με την καταγγελία τους, είναι ότι προσλαμβάνονται άνθρωποι που δεν διαθέτουν την απαραίτητη προϋπηρεσία. Όπως υποστηρίζουν «με την τελευταία διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, όπου και εμείς συμμετείχαμε ως υποψήφιοι, ανακοινώθηκε η πρόσληψη συνυποψήφιων μας για τις αντίστοιχες θέσεις οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν διαθέτουν την απαιτούμενη από την προκήρυξη προϋπηρεσία-εμπειρία των συγκεκριμένων θέσεων-ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να βρεθούμε εκτός των πινάκων πρόσληψης και άνεργοι μετά από τόσα χρόνια εργασίας στη γαλακτοβιομηχανία (με το σύστημα των εποχιακών προσλήψεων) ευρισκόμενοι μάλιστα πολλοί από εμάς λίγα χρόνια πριν από τη συνταξιοδότησή μας». Άγνωστο παραμένει αν οι καταγγέλλοντες προχώρησαν στην υποβολή ενστάσεων, όπως προβλέπεται από τη σχετική προκήρυξη.

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/18185/2012-08-17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: