Οι εκλογές κρίσιμες και για τον ελληνισμό της Β. Ηπείρου

«Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ε.Ε...», λένε οι Έπαρχοί της
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με πολλή προσοχή παρακολουθούν οι Βορειοηπειρώτες και οι φορείς που τους εκπροσωπούν, τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, μεταξύ όλων των άλλων θα κληθεί να διαχειριστεί και ορισμένα κρίσιμα ζητήματα της Ελληνικής Μειονότητας, η οποία τα προηγούμενα τρία χρόνια και κυρίως επί διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, αντιμετωπίστηκε σαν να μην… υπήρχε από την επίσημη Ελληνική Πολιτεία!


Η υποστήριξη των ελληνόπουλων της Βορείου Ηπείρου στον εκπαιδευτικό τομέα, που έχει υποστεί σοβαρότατες περικοπές, η προσπάθεια της Αλβανίας να εμφανίσει συρρικνωμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό την πληθυσμιακή δύναμη της Ελληνικής Μειονότητας, αλλά και η ανθελληνική προπαγάνδα και δράση των Τσάμηδων είναι τρία από τα ζητήματα που «καίνε» σήμερα τους εκπροσώπους των Βορειοηπειρωτών


Ενημέρωση Επάρχων
Στο πλαίσιο αυτό στελέχη της «Ομόνοιας» και του ΚΕΑΔ πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής Πολιτείας και των κομμάτων, με τους οποίους συζήτησαν θέματα που αφορούν την Μειονότητα εντός κι εκτός Αλβανίας.
Για τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών ο Πρόεδρος της οργάνωσης Βασίλης Μπολάνος ενημέρωσε τους Επάρχους της Μειονότητας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της «Ομόνοιας» στους Αγίους Σαράντα.

Η Ελλάδα στην Ευρώπη
Ιδιαίτερη έμφαση πάντως δόθηκε στη συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Μπολάνος και Β. Ντούλες με τον Κώστα Μπούρα, Γενικό Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Σε αυτή οι εκπρόσωποι της Μειονότητας τόνισαν ιδιαίτερα πόσο αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Α. Σαμαράς για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια που γίνεται να μη χαθεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας μας.
Οι Έπαρχοι από την πλευρά τους δήλωσαν ομόφωνα τη στήριξη τους στις θέσεις που εκφράσθηκαν σε αυτές τις συναντήσεις και απηύθυναν, «ως υγιές τμήμα του Ελληνισμού», όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, τη δική τους έκκληση προς το πανελλήνιο: «Σ’ αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα στιγμή, ας φροντίσει ο καθένας μας να ενισχύσει με την εκλογική του συμπεριφορά τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που έχουν σαν κύριο στόχο και μέλημα την αξιοπρεπή αποκατάσταση της θέσης της Ελλάδας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: