Άρτα: Παζάρι βιβλίου στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Με στόχο την ενίσχυση απόρων οικογενειών στο νομό από την Εταιρεία Εθελοντισμού Αρτινών Γυναικών
Ξεκίνησε και θα λειτουργεί για μια εβδομάδα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης μπροστά από τον Άγιο Δημήτριο το παζάρι βιβλίου με στόχο την ενίσχυση απόρων οικογενειών στο νομό από την Εταιρεία Εθελοντισμού Αρτινών Γυναικών.
Η Εταιρεία, γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο τα τελευταία 10 χρόνια στην Άρτα, προχώρησε και σε αυτή τη δράση με στόχο να ενισχύσει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των οικογενειών του νομού που αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό και βιοποριστικό πρόβλημα.
Η εκπρόσωπος της Εταιρείας Βασιλική Γκολομάζου δήλωσε ικανοποιημένη από την έναρξη του παζαριού κάτι που όπως είπε ούτε δεν το περίμεναν τα μέλη της Εταιρείας από την πρώτη κιόλας μέρα.

Ωστόσο η ίδια απαντώντας στις ερωτήσεις μας σχετικά με την αύξηση των απόρων οικογενειών στην Άρτα, είπε: «Είναι αλήθεια ότι το πρόβλημα έχει μεγαλώσει πάρα πολύ. Όταν ξεκινήσαμε το 2000 ο κόσμος μας ρωτούσε «υπάρχουν αλήθεια άποροι στην Άρτα». Δεν έβλεπε ο κόσμος στον κύκλο του στην πόλη του να υπήρχαν άπορες οικογένειες, και φυσικά υπήρχαν. Τώρα όμως δεν μας ρωτάει κανείς, αν υπάρχουν άποροι άνθρωποι, αν υπάρχουν άνεργοι άνθρωποι, αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε. Διότι συμβαίνει και αυτό πλέον. Όλοι λοιπόν ξέρουμε ότι συμβαίνει. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχουν σήμερα πολλοί άνεργοι οπότε έχουμε και οικογένειες που πολλές φορές είναι άνεργοι και οι δύο γονείς. Οπότε καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα είναι πολύ οξυμένο. Και δεν λύνεται με τη φιλανθρωπία, διότι κι εμείς αυτό που κάνουμε είναι μια μορφή φιλανθρωπίας, όπως το ίδιο κάνει και η εκκλησία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όπως επίσης εδώ και χρόνια ο ερυθρός Σταυρός σε όλη τον κόσμο, την Ελλάδα και στην πόλη μας. Εμείς λοιπόν προσφέρουμε μια μικρή βοήθεια, παρηγοριά στον άνθρωπο που βιώνει τόσο σοβαρά προβλήματα, ότι δηλαδή κάπου υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να απευθυνθεί και να ζητήσει ένα πακέτο μακαρόνια, ένα κουτάκι γάλα. Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και νομίζουμε ότι θα πρέπει πλέον να το αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά και συστηματικά η τοπική αυτοδιοίκηση. Να συγκεντρώσει όλους τους φορείς οι οποίοι ενδιαφέρονται χρόνια και προσφέρουν στον τομέα αυτό. να καταγραφούν οι άπορες οικογένειες και οι άνεργοι που δυστυχώς ολοένα αυξάνουν και να μπει έτσι η παροχή βοήθειας σε μια βάση συστηματική και οργανωμένη για όσο καιρό θα υπάρχει το πρόβλημα αυτό της ανεργίας κυρίως, και φυσικά των άλλων οικογενειών που αντιμετωπίζουν και μαστίζονται από άλλα προβλήματα, όχι πάντα ανεργίας αλλά ορφάνια, προβλήματα υγείας κλπ».
Σχετικά με το παζάρι βιβλίου η κ. Γκολομάζου σημείωσε ότι τα βιβλία τα οποία διατίθενται σε πολύ καλές τιμές σχεδόν και πάνω από 50% μειωμένες, ξεκινώντας από 1 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και τα 10 ευρώ, αφορούν όλες τις ηλικίες και μπορεί όποιος θέλει να αγοράσει για να περάσει ευχάριστα με ένα βιβλίο κάποιες από τις ελεύθερες ώρες του, προσφέροντας και στον συνάνθρωπο του. Διότι η ίδια ανέφερε ότι τα χρήματα από την πώληση των βιβλίων θα δοθούν για την ενίσχυση οικογενειών σε τρόφιμα κυρίως αλλά και στην πληρωμή φαρμάκων και λογαριασμών της ΔΕΗ.
«Τα βιβλία μας τα έχουν χαρίσει εκδοτικοί οίκοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βιβλιοπωλεία της Άρτας, συγγραφείς και διάφοροι ιδιώτες οι οποίοι είχαν την καλοσύνη να μας προσφέρουν κάποια βιβλία για να ενισχύσουν με αυτό τον τρόπο το έργο μας», ανέφερε η ίδια ευχαριστώντας όλους για την βοήθειά τους.
Το παζάρι ξεκίνησε χθες το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο πρωί και απόγευμα από 10 πμ-13 μμ και από 18 μμ-21 μμ.
Η ίδια διευκρίνισε ότι με την αγορά βιβλίου δίνεται κανονική απόδειξη αγοράς η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εφορία.
http://www.ixotisartas.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=10656:2012-06-25-12-43-42&catid=1:local&Itemid=28

Δεν υπάρχουν σχόλια: