Φτιάχνοντας animation ταινίες

Εργαστήριο εκμάθησης για την παραγωγή ταινιών stop motion animation που απευθύνεται σε ενήλικες, διοργανώνει το Tzoumerka Art Festival σε συνεργασία με την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων (ΙΛΕΤ) και τον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων από τις 9 έως τις 12 Αυγούστου, στο δασικό χωριό «Κέδρος» στα Τζουμέρκα. Η παραγωγή και η χρήση του ψηφιακού βίντεο, με τη χρήση της τεχνικής stop motion animation για εκπαιδευτικούς σκοπούς, συνδυάζει την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας στη διεργασία της μάθησης, με τη μύηση στο χώρο της τέχνης των κινούμενων εικόνων.

Η παραπάνω διαδικασία συντελεί στην ανάπτυξη των αισθητικών κριτηρίων. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ταινίες animation μικρού μήκους χρησιμοποιώντας τόσο παραδοσιακά υλικά, όσο και υλικά της καθημερινής ζωής που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.
Η διαδικασία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα για δημιουργική έκφραση και συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες ταυτόχρονα με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι επίσης η γνωριμία των εκπαιδευόμενων με τη σύγχρονη τεχνολογία μέσα από την τέχνη του κινούμενου σχεδίου. Το τελικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων με φιλοπεριβαλλοντικό θέμα εμπνευσμένο από τη φύση των Τζουμέρκων που θα αναδείξουν οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι.
Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εντάξουν το animation στη μαθησιακή διαδικασία, καθώς και σε μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων που ενδιαφέρονται να αναδείξουν ένα περιβαλλοντικό ζήτημα μέσω μιας τέτοιας διαδικασίας, ή απλά σε άτομα που θέλουν να έχουν μια πρώτη επαφή με την τεχνική αυτή.
Η δημιουργία των ταινιών θα βασιστεί στο λογισμικό windows movie maker ενώ θα γίνει και σύντομη παρουσίαση του adobe premiere.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί έντυπο και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, ενώ θα τους χορηγηθεί και βεβαίωση παρακολούθησης. Το κόστος συμμετοχής για το κάθε άτομο ανέρχεται στα 50 ευρώ (δεν περιλαμβάνει διαμονή και διατροφή). Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων για το εργαστήριο είναι 30 άτομα, και ο ελάχιστος 15 άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση η οποία διατίθεται από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.tzoumerka-art-festival.gr) και η οποία πρέπει να αποσταλεί μέχρι τις 30 Ιουνίου στο φαξ 2685031790 ή στο email info@tzoumerka-art-festival.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες στο τηλ. 6974754952 (Χρήστος Λάμπρης).
http://www.agon.gr/news/121/ARTICLE/17355/2012-06-13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: