«Σουρεαλιστική» συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας για τη Γωνιά!

Σε συνθήκες απόλυτου σουρεαλισμού συζητήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα το θέμα της επί 8μηνο διακοπής της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πλαταριάς με σκοπό την... κατασκευή νταμαριού στην περιοχή για την εξόρυξη αδρανών υλικών για την κατασκευή της Γ' φάσης του Λιμανιού και πρόσχημα τη βελτίωση της Εθνικής Οδού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, αιφνιδιάστηκε από την πρόσφατη απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, η οποία ελήφθη σε εκτέλεση απόφασης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Και στην πορεία της συζήτησης ανακάλυψε:


α) Ότι οι τρεις -μέχρι την έκδοση της απόφασης της Περιφέρειας- ομόφωνες αποφάσεις του, δεν... κοινοποιήθηκαν στην περιφέρεια Ηπείρου και ότι κατ' ουσία, το αίτημα της Περιφέρειας για γνωμοδότηση έμεινε αναπάντητο και άρα φαίνεται σα να γνωμοδότησε θετικά!
β) Ότι οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ομόφωνα είπαν όχι στο νταμάρι και τη συνακόλουθη διακοπή της κυκλοφορίας, γνωμοδότησαν θετικά όταν το θέμα συζητήθηκε στην επιτροπή κυκλοφορίας... γιατί μάλλον δεν κατάλαβαν ότι επρόκειτο για το ίδιο θέμα...
γ) Ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας εξακολουθεί να εμμένει στην άποψη ότι δεν χρειάζεται να γίνει το νταμάρι, ότι δεν απεντάσσεται το έργο, ότι διαφωνεί με την απόφαση της Περιφέρειας να γίνει το νταμάρι...
δ) Ότι ο Δήμαρχος επίσης εμμένει στην ίδια θέση... απλά έγινε ένα μπέρδεμα με το αν και που πήγαν και που έπρεπε να πάνε οι αποφάσεις το Δ.Σ., διότι σύμφωνα με τις κοινοποιήσεις που αυτές φέρουν... πήγαν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας, την Τ.Κ. Λαδοχωρίου και Γραικοχωρίου. Βέβαια ο Δήμαρχος λέει ότι πήγαν και στην ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ... στην Περιφέρεια πάντως -λέει ο αντιπεριφερειάρχης και το έγγραφο της Περιφέρειας- δεν έφτασαν!
ε) ότι την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, επισκέφθηκαν το εργοτάξιο της εταιρείας για να της υποδείξουν εναλλακτική διαδρομή για την Πλαταριά, μέσω του δρόμου που εξυπηρετεί το βιολογικό καθαρισμό, ώστε όσο θα γίνεται το νταμάρι (με το οποίο διαφωνοιύν, όμως...) να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της Πλαταριάς...
Κι έτσι... νταμάρι να γίνει, εκτός αν:
- Η Περιφέρεια και η αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας, ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους... αίτημα όμως που... δεν υπέβαλλε το Δημοτικό Συμβούλιο... "γιατί έχει πάρει τρεις αποφάσεις μέχρι σήμερα για το θέμα"... όλο τα ίδια θα λέμε;
- Η Περιφέρεια, εγκρίνει ως χώρο εξόρυξης αδρανών τη θέση "Μύλοι" της Αγίας Μαρίνας, θέση που προβλέπονταν στην αρχική μελέτη του έργου, η ανάδοχος εταιρεία... δεχτεί να πάει εκεί και φυσικά το Τοπικό Συμβούλιο της Αγίας Μαρίνας, δεχτεί το νταμάρι στο χωριό του.
- Το ΙΓΜΕ (που θα έρθει την Πέμπτη να κάνει τομές στην περιοχή της γωνίας)... ανακαλύψει καλύτερη ποιότητα αδρανών υλικών σε άλλο σημείο - μη ορατό από την Ηγουμενίτσα και έτσι κάνει την προβλεπόμενη... βελτίωση της Εθνικής Οδού εκεί που θα... βολεύει η ποιότητα των αδρανών... (Η οποία βελτίωση-νταμάρι όμως κατά τα λοιπά... πρέπει οπωσδήποτε να γίνει όπως ακριβώς προβλέπεται στην προκύρηξη αλλιώς... θα απενταχθεί το έργο του Λιμανιού...)
- Η Ε.Ε. απαντήσει σε ερώτηση που υπέβαλλαν οι Οικολόγοι-Πράσινοι για το αν απεντάσσεται το έργο αν δεν κατασκευαστεί η τρανσέρα-νταμάρι!
- Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών - δείξει κατανόηση στο αίτημα του... "πράσινου" Δήμου Ηγουμενίτσας, σε αντίθεση με την "πράσινη" μέχρι τούδε πολιτική ηγεσία... (Ευτυχώς που έγιναν κι εκλογές... μπας και σωθεί η Γωνιά...)
http://www.vdella.com/enviroment/4299-2012-06-20-17-57-37.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: