Zagoriwood, με την κάμερα στο χέρι

To 3ο Eργαστήρι Κινηματογράφου στα Κάτω Πεδινά που διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρία Ζαγορίου ξεκινάει αύριο Κυριακή, 1η Ιουλίου. Φέτος, τα Κάτω Πεδινά θα επισκεφθούν δύο σύγχρονοι δημιουργοί του κινηματογράφου:στις 4 Ιουλίου η Στέλλα Θεοδωράκη που θα κάνει μάθημα με τίτλο: «Κινηματογραφώντας μόνοι και με παρέα-Εναλλακτικοί τρόποι κινηματογράφησης στην κρίση». Σε αυτή τη συνάντηση θα προβάλλει για πρώτη φορά σε κοινό, υλικό από τη νέα (σε εξέλιξη) ταινία της «Ημερολόγια Αμνησίας» αλλά και αποσπάσματα από την προηγούμενη βραβευμένη ταινία της «Ricordi mi».

Στις 9 Ιουλίου θα καταφτάσει ο Νίκος Περράκης, ο σκηνοθέτης μερικών από τις πιο εμβληματικές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ’80, ο οποίος προσκαλεί τους μαθητές του εργαστηρίου στην «κουζίνα του δημιουργού».
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, περιλαμβάνονται δύο προβολές ταινιών, χωρίς είσοδο, στην αυλή του Παρθεναγωγείου του χωριού. Αύριο Κυριακή 1 Ιουλίου θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία της Λουκίας Ρικάκη «Όνειρα σε άλλη γλώσσα», ενώ το Σάββατο 7 Ιουλίου η ταινία «25ος Μεσημβρινός» της Χρύσας Τζελέπη και της Τάνιας Χατζηγεωργίου.
Στις 10 Ιουλίου, το 3ο εργαστήριο Κινηματογράφου θα ολοκληρωθεί προβάλλοντας για τους συμμετέχοντες, τους κατοίκους και όλους τους φίλους του Zagoriwood, τις ταινίες που θα έχουν παραχθεί στη διάρκεια της φετινής δραστηριότητας.
Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή στο Εργαστήριο δεν υπάρχουν δίδακτρα και ότι οι τέσσερις κινηματογραφιστές-δάσκαλοι (Άκης Κερσανίδης-φωτογραφία, Κλεάνθης Δανόπουλος-σκηνοθεσία, Γιώργος Μακρής- σενάριο και Χρύσα Τζελέπη-μοντάζ) συμμετέχουν εθελοντικά.
Επικοινωνία με το Εργαστήριο Κινηματογράφου: στα τηλ. 26530-22743, 6942654541, στην ηλεκτρονική διεύθυνση zagori wood@gmail. com και στον ιστότοπο zagoriwood.blogspot.com όπου θα αναρτώνται και όλα τα σχετικά νέα.

http://www.agon.gr/news/121/ARTICLE/17565/2012-06-30.html

1 σχόλιο:

Politistiki Etairia είπε...

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε το 3ο Εργαστήριο Κινηματογράφου στα Κάτω Πεδινά του Ζαγορίου. Μέσα σε μια περίοδο δυσκολίας και αβεβαιότητας είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι γιατί κατορθώσαμε να αλλάξουμε την ατμόσφαιρα και να ζήσουμε στη συνθήκη μιας «άλλης χώρας». Τα Κάτω Πεδινά και η ευρύτερη περιοχή μεταμορφώθηκαν σε κινηματογραφικό πλατό με κατοίκους, σπουδαστές, δασκάλους και επισκέπτες να συμμετέχουν σε μια καθημερινή γιορτή δημιουργικότητας και αισιοδοξίας.

Πιστεύουμε ότι η φετινή 3η χρονιά της προσπάθειάς μας να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό εργαστήριο Τεχνών σκαρφάλωσε ποιοτικά σε υψηλότερο αλλά και πιο απαιτητικό σκαλοπάτι. Οι έξι (6) καινούργιες ταινίες των σπουδαστών μας –που παρήχθησαν ολοκληρωτικά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, είναι μία μόνο από τις αποδείξεις για τις δυνατότητες που έχει το εγχείρημά μας.

Οι συνθήκες για τη φετινή διοργάνωση ήταν πραγματικά δύσκολες και υπήρξε σημείο όπου αναγκαστήκαμε να σκεφτούμε ακόμα και την ακύρωση. Γι΄ αυτό και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για τη βοήθεια και τη στήριξή σας. Η συνεισφορά σας –ιδιαίτερα φέτος, ήταν για μας πολύ σημαντική.

Το Zagoriwood συνεχίζει με πάνω από 615 views στο νέο μας κανάλι στο youtube (http://www.youtube.com/user/zagoriwood), πάνω από 7600 views στο zagoriwood.blogspot.com και πάνω από 70 νέους φίλους στην σελίδα μας στο facebook (http://www.facebook.com/Zagoriwood).

Mε εκτίμηση,

για το Εργαστήριο Κινηματογράφου για την Πολιτιστική Εταιρία Ζαγορίου
Γιώργος Μακρής Ευαγγελία Ρετάλη