Σφραγίδες και βυζαντινή ταυτότητα

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών ανταλλαγών Erasmus/LongLifeLearningProgram έρχεται στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων αυτή την Τρίτη 8 Μαΐου στις 19.30 στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης (1ος όροφος), στην πανεπιστημιούπολη, η καθηγήτρια Βυζαντινολογίας του Πανεπιστημίου της Κολωνίας Κλαούντια Σόντε.
Η κα Σόντε θα δώσει διάλεξη στα ελληνικά με τίτλο «Σφραγίδες και βυζαντινή ταυτότητα» ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλονται διαφάνειες. H κα Σόντε σπούδασε Βυζαντινολογία, Κλασική και Νέα Ελληνική Φιλολογία καθώς και γερμανική Φιλολογία στα Πανεπιστήμια της Ιένα, Βερολίνου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το επιστημονικό και ερευνητικό της έργο σχετίζεται με θέματα Αγιογραφίας, Βυζαντινής Σφραγιστικής αλλά και έκδοσης κειμένων. Ανήκει στη νέα γενιά Γερμανών Βυζαντινολόγων και από το 2005 κατέχει την έδρα Βυζαντινών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Είναι μέλος της εκδοτικής ομάδας σημαντικών βυζαντινολογικών περιοδικών όπως το Novum Millenium και Studies in Byzantine Sigillography. Μιλάει άπταιστα, εκτός από τα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ρώσικα. Την καθηγήτρια θα παρουσιάσει ο επίκουρος καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Χρήστος Σταυράκος.
http://www.agon.gr/news/121/ARTICLE/16795/2012-05-04.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: