Παραμυθιά: Προβολή μαθητικών ταινιών μικρού μήκους

Μέσα από το μάθημα της θεατρικής παιδείας, μαθητές των Δημοτικών σχολείων Παραμυθιάς και Γαρδικίου, με υπεύθυνο συντονιστή του προγράμματος Γιάννη Δημάκα, δημιούργησαν τη δική τους ταινία και συμμετείχαν στο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης... μια ευκαιρία» που συνδιοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και οι καλύτερες μαθητικές ταινίες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων στις 6 Ιουνίου 2012 και θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα www.i-create.gr της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης ενώ θα παρουσιαστούν και στην τηλεοπτική ζώνη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.
Πρόγραμμα προβολών ταινιών :
«Το πέναλτι» του Δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς, διάρκεια 15 λεπτά
«Ταξίδι στον Αχέροντα» του Δημοτικού σχολείου Γαρδικίου, διάρκεια 8 λεπτά, (Η ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη της δασκάλας μας Χρύσας Γκορέζη.)
Προσκαλούμε το φιλοθεάμον κοινό, μαθητές, γονείς και δασκάλους, την Παρασκευή 25 Μαίου ώρα 20.30, στην αίθουσα πολλαπλών του Δήμου Σουλίου (Καρκαμίσι), για να παρακολουθήσουν τις προβολές των ταινιών. Στους δύσκολους καιρούς μας , ο δρόμος της τέχνης και της έκφρασης , έφερε κοντά μαθητές και δασκάλους με όραμα και θάρρος να ανοίγουνε δρόμους και όλοι μαζί να φτάσουμε μέχρι το τέλος… μα για μια ακόμα φορά… σημασία είχε το ταξίδι..
http://www.paramythia-online.gr/paramythia/recentnews.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: