Με πυρετώδεις ρυθμούς η προετοιμασία του 10ου Φεστιβάλ Jazz Πρέβεζας




Συνέντευξη τύπου της οργανωτικής επιτροπής του 10ου Φεστιβάλ Jazz, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μαΐου στην Πρέβεζα, παραχωρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν, εκτός του προεδρεύοντος Αντιπεριφερειάρχη κου Στράτου Ιωάννου, ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κος Κοσμάς Κορωναίος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας κος Γιάννης Γιαμάς, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κος Γιώργος Μήτσιος, ο κος Ευαγ. Σταμουλάκης από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία, ο κος Ευκλ. Φονταράς από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας, ο Απ. Παπουτσάκης μέλος του συγκροτήματος «Διακρότημα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε θερμά όλους για την συμβολή τους και δήλωσε: «Το Φεστιβάλ Jazz της Πρέβεζας είναι πλέον μια πολυετής προσπάθεια η οποία έχει ήδη γίνει θεσμός. Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και φέτος στηρίζει και οικονομικά αλλά και οργανωτικά το Jazz Φεστιβάλ. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι κυρίως η εξωστρέφεια δηλαδή να ξεφύγει το φεστιβάλ από τα όρια της Πρέβεζας, της Ηπείρου ακόμη και της Ελλάδας. Διότι πρόκειται για μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου και μεγάλης εμβέλειας.

Πιστεύουμε ότι η στήριξη του πολιτισμού δεν είναι μόνο η προστασία των μνημείων, είναι η παράδοση αλλά και σύγχρονες πολιτιστικές δράσεις που θα αγκαλιάσουν οι πολίτες. Υπηρετούμε το τρίπτυχο «Πολιτισμός-Τουρισμός-Ανάπτυξη» και θέλουμε το Jazz Φεστιβάλ σε συνδυασμό με κάποιες άλλες σπουδαίες εκδηλώσεις όπως το χορωδιακό Φεστιβάλ αλλά και άλλες που θα γίνουν στο Δήμο Ζηρού και στο Δήμο Πάργας, στο να αναδειχθούν σε μείζονα πολιτιστικά γεγονότα πανελλήνιας ακόμα και πανευρωπαϊκής εμβέλειας». Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της περιοχής που συμβάλλουν αποφασιστικά στη διάδοση και ανάδειξη του Φεστιβάλ.

Σημειωτέον ότι το 10ο Φεστιβάλ Jazz στην Πρέβεζα έχει ήδη λάβει ευρύτατη προβολή στα ΜΜΕ. Ευρωπαϊκά και Διεθνή ηλεκτρονικά δίκτυα παρουσιάζουν το Φεστιβάλ (www.tripadvisor.com, www.jazzfests.net) ενώ πάνω από 70 ελληνικά μέσα αναφέρονται εκτενώς στο γεγονός (Πρώτο Θέμα, Αθηνόραμα, Star, κα).

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής κος Γιώργος Μήτσιος παρουσίασε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και μίλησε για τους ξεχωριστούς καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν και φέτος. Έκανε ειδική μνεία στην Πορτογαλίδα Maria Joao, που θεωρείται το μεγάλο όνομα του Φεστιβάλ.

Ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κος Κοσμάς Κορωναίος ευχαρίστησε όλους για την προσπάθεια και είπε ότι σταδιακά επιτυγχάνεται η μετουσίωση μιας πρωτοβουλίας μιας παρέας φίλων σε κάτι σημαντικό. Ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη κο Στράτο Ιωάννου για τη συνεισφορά του, καθώς και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κος Γιάννης Γιαμάς, από την πλευρά του, τόνισε ότι για πρώτη φορά οργανώνεται τόσο σωστά το Φεστιβάλ και ότι συντείνει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς είναι σωστό ότι γίνεται το Μάιο. Αυτό βοηθάει την τοπική οικονομία και κατέληξε λέγοντας ότι στόχος είναι να εξελιχθεί περισσότερο για να έχει διάρκεια μια εβδομάδα.

Ο Απ. Παπουτσάκης μέλος του συγκροτήματος «Διακρότημα» που θα πάρει μέρος στο Φεστιβάλ, τόνισε τη σημασία που έχει το Φεστιβάλ Jazz στην Πρέβεζα τόσο για τους ενήλικες που θα έχουν τη δυνατότητα στον τόπο τους να παρακολουθήσουν, χωρίς κόστος, μεγάλα ονόματα της jazz, αλλά και για τους μαθητές και τα νέα παιδιά που θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν σε διαφορετικά ακούσματα.

Ο κος Ευαγ. Σταμουλάκης της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας (Παράρτημα Πρέβεζας) δήλωσε ότι το Jazz Φεστιβάλ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την πόλη και για έρθουν οι πολίτες κοντά στη jazz, ενώ ο κος Ευκλ. Φονταράς της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας δήλωσε ότι το Φεστιβάλ Jazz είναι ένας θεσμός που πλουτίζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι στην περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: