Ο.Λ.ΗΓ.: Κινδυνεύουν να καταλήξουν στο κενό οι προσπάθειες προσέλκυσης κρουαζιέρας

Αν δεν ολοκληρωθεί το έργο της Β φάσης του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο των μελλοντικών του σχεδίων για την οργάνωση και αξιοποίηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας καθώς και την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, μέσω της ενίσχυσης του θαλασσίου τουρισμού, έχει προγραμματίσει την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων για τα έτη 2012 και 2013.

Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση των ανωτέρω είναι η ολοκλήρωση του έργου της Β φάσης του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, που προβλέπει την κατασκευή της επέκτασης του λιμένα με θέσεις πλαγιοπρυμνοδέτισης αλλά και του νέου Τερματικού Σταθμού Τ3 (extra-schengen) που κρίνονται απαραίτητα για την ασφαλή υποδοχή των πλοίων και των επιβατών τους. Παρατηρούμε ότι το παραπάνω έργο έχει σημαντικές καθυστερήσεις και σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε μέχρι σήμερα, έχει ξεπεραστεί η αρχική προθεσμία εκτέλεσης του.
Η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. έχει επισημάνει τον κίνδυνο να καταλήξουν όλες οι προσπάθειες προσέλκυσης κρουαζιέρας στο κενό με την μη ολοκλήρωση του έργου έως το 2013, καθώς καθίσταται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία του λιμένα ως προορισμού κρουαζιέρας. Οι επισημάνσεις μας στάλθηκαν γραπτώς στην Υπεύθυνη Υπηρεσία παρακολούθησης του έργου (Ε.Υ.Δ.Ε./Μ.Ε.Δ.Ε. - με το υπ’ αρ’ πρωτ. 809/26-03-2012 έγγραφό μας) κοινοποιώντας αυτές παράλληλα και στα γραφεία των αρμόδιων Υπουργών (ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. – Υ.ΠΟ.ΠΟ. – ΥΠ.Α.Α.Ν.) και Υφυπουργών (ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.).
Ο ΟΛΗΓ ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου και τις προοπτικές του, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι είναι διατεθειμένος να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο στη ταχεία ολοκλήρωση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: