Βρήκε χρήματα στην κλούβα και τα επέστρεψε σε κρατούμενο!

Υπόδειγμα ήθους και αίσθησης καθήκοντος…
Άνδρες οι οποίοι διακατέχονται από υψηλή συναίσθηση του καθήκοντος, από ήθος και κοινωνική ευαισθησία διαθέτει στις τάξεις της η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή μας. Αυτό απέδειξε πρόσφατα με τον πιο έμπρακτο τρόπο, αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων, ο οποίος με την άψογη συμπεριφορά του πρόσφερε μεγάλη ανακούφιση σε συνάνθρωπό μας κρατούμενο στις Φυλακές Σταυρακίου.


Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αστυνομικός, ενώ καθάρισε την κλούβα με την οποία λίγο νωρίτερα είχε μεταφέρει κρατουμένους, βρήκε στο χώρο των αποσκευών το ποσό των 170 ευρώ. Αμέσως ρώτησε τους συναδέλφους του μήπως τα χρήματα τα είχε χάσει κάποιος εξ' αυτών. Λαμβάνοντας αρνητικές απαντήσεις, ρώτησε στη συνέχεια και τους κρατούμενους που μόλις είχε αποβιβάσει από την κλούβα, όμως κανείς τους δεν απάντησε πως είχε χάσει χρήματα.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «epiruschannel.gr», ο αστυνομικός δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να κρατήσει το χρηματικό ποσό που βρήκε, παρά τα δύσκολα οικονομικά του. Ήταν αποφασισμένος να παραδώσει τα χρήματα στον κάτοχό τους, έστω και αν δεν ήταν τόσα πολλά, πιστεύοντας ότι εκείνος πιθανώς να τα έχει μεγαλύτερη ανάγκη!

Αγώνας δρόμου
Άρχισε λοιπόν έναν «αγώνα δρόμου», προκειμένου να βρει τον κάτοχο των 170 ευρώ. Ενημέρωσε τον διοικητή του και άρχισε να τηλεφωνεί στις δικαστικές Φυλακές των Ιωαννίνων, προκειμένου να εντοπίσει τον άνθρωπο που είχε χάσει τα χρήματα.
Μετά από κάποιες ώρες βρέθηκε τελικά ο κρατούμενος που είχε χάσει τα χρήματα, όπως τον ενημέρωσαν από τις Φυλακές.
Ο αστυνομικός έσπευσε σ’ αυτές και, αφού διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος έλεγε αλήθεια, μιας και του περιέγραψε πως είχε χάσει 170 ευρώ σε χαρτονομίσματα που αποτελούνταν από ένα εκατοστάρικο, ένα πενηντάρικο και ένα εικοσάευρο, του τα έδωσε πίσω!

Τα είχε ανάγκη!
Είχε μάλιστα υποθέσει σωστά πως ο κάτοχος των απωλεσθέντων χρημάτων είχε μεγαλύτερη ανάγκη απ’ τον ίδιο τα συγκεκριμένα χρήματα. Όπως έμαθε από τον κρατούμενο, τα 170 ευρώ ήταν τα μοναδικά λεφτά που είχε μαζί του για τη φυλακή. Γι’ αυτό κι εκείνος σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προσφέρθηκε να κεράσει τον αστυνομικό για τα χρήματα που του επέστρεψε ή να του δώσει ένα μικρό ποσό ως «εύρετρα»! Κάτι φυσικά που αυτός δεν δέχθηκε…
http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/11833

Δεν υπάρχουν σχόλια: