Επαφές με Αλέκο και Φλωρίδη

Πρόσκληση σε όσους θέλουν σταθερή πορεία εντός ευρώ. Μήνυμα προς στελέχη και προσωπικότητες που επιθυμούν να συμβάλουν στην επανίδρυση της παράταξης. Επαφές με Αλ. Παπαδόπουλο και Γ. Φλωρίδη
Στρατηγική προσέλκυσης ψηφοφόρων που αυτοεντάσσονται στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και που επιθυμούν σταθερή πορεία εντός του ευρώ έχει σχεδιάζει κι αρχίζει να αναπτύσσει το ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.


Η πολιτική διεύρυνσης, παρότι είναι εξαιρετικά «δύσβατη» η συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ που συρρικνώθηκε στο εκλογικό ποσοστό του 13%, αποτελεί για την Ιπποκράτους διαρκή προσπάθεια, με στόχο βέβαια να γίνουν τα πρώτα σημαντικά βήματα εντός της δεύτερης προεκλογικής περιόδου.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει πάντως ξεκαθαρίσει στους στενούς του συνεργάτες ότι μιλώντας για τη «διάλυση» των οργάνων και των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ ήθελε ταυτόχρονα να στείλει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, και δη στελέχη και προσωπικότητες που δεν θα απέκλειαν να συμβάλουν αποφασιστικά στην επανίδρυση της παράταξης.

Έμπιστος συνεργάτης του κ. Βενιζέλου τονίζει χαρακτηριστικά ότι τη συστράτευση και τη σύμπλευση πρέπει να την επιθυμούν πάντα και οι δύο πλευρές - και προσθέτει ότι η πρόσκληση είναι ανοικτή προς όλους.
Το σίγουρο είναι ότι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και κορυφαία στελέχη, όπως οι Γιώργος Φλωρίδης και Αλέκος Παπαδόπουλος, είναι πρόσωπα που η Ιπποκράτους θα προτιμούσε να έχουν ενεργό συμμετοχή στην τιτάνια μάχη που καλείται να δώσει το κόμμα του έως τη 17η Ιουνίου.
Ο κ. Φλωρίδης, που προ μηνών είχε ιδρύσει πολιτική κίνηση και όλο το τελευταίο διάστημα με δηλώσεις του επιχείρησε να ορίσει «μέτωπο» κατά των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, είναι πολιτικά ενεργός και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του (ενώ είναι σε ανοιχτή γραμμή με σειρά κεντροαριστερών στελεχών).
Ο κ. Παπαδόπουλος να σημειωθεί επίσης ότι μπορεί να μη συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο προεκλογικά είχε με δηλώσεις του στηρίξει τον Ευ. Βενιζέλο στην εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή.
Αντίπαλος
Στο επιτελείο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, βέβαια, αυτό που υπογραμμίζουν σε κάθε ευκαιρία είναι ότι ο βασικός αντίπαλος του κόμματος είναι και παραμένει η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της.
Και αυτό γιατί, όπως προσθέτουν, δημαγωγούσε και έπαιζε με λαϊκίστικα συνθήματα επί δύο χρόνια, ζητώντας εκλογές, στήριξε προσχηματικά εν συνεχεία την κυβέρνηση Παπαδήμου και ώθησε τη χώρα σε εκλογές με «σημαία» την αυτοδυναμία.
Χωρίς προφανώς να επιδιώκουν να «χαρίσουν» δυνάμεις στα άλλα κόμματα της Αριστεράς, στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι κατά τις περίπου 30 μέρες μέχρι τις εκλογές πρέπει να αναδειχθούν οι ευθύνες της ΝΔ για την «ακυβερνησία» (ως αποτέλεσμα και του εκλογικού αποτελέσματος) και παράλληλα να καταγραφεί και να γίνει πλήρως κατανοητό από τους ψηφοφόρους ότι το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε απολύτως υπεύθυνα ακόμη και γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος.
Σ' αυτήν τη «γραμμή» θα κινηθεί λοιπόν και τώρα. Μέσα στα προσεχή εικοσιτετράωρα, κορυφαία στελέχη, οι 41 βουλευτές και στελέχη των νεότερων γενιών θα αναλάβουν την ευθύνη συγκεκριμένων περιφερειών και νομών ανά την Ελλάδα.
Οπως έγραψε χθες το «Εθνος της Κυριακής», κορυφαία και δημοφιλή στελέχη όπως οι κ. Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Σκανδαλίδης, Μ. Ανδρουλάκης, Ευθυμίου και οι κυρίες Φώφη Γεννηματά και Αννα Διαμαντοπούλου θα αναλάβουν ρόλο κυρίως για το «όργωμα» στο λεκανοπέδιο, όπου το ΠΑΣΟΚ υπέστη σοβαρές εκλογικές ζημίες. Αλλα στελέχη, όπως οι κ. Ρέππας, Κουκουλόπουλος, Μήλης, Μανιάτης και οι κυρίες Ράπτη και Μ. Αποστολάκη, θα δώσουν τη μάχη της περιφέρειας.
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63659906

Δεν υπάρχουν σχόλια: