Χάλκινοι οι Ηπειρώτες κωπηλάτες στη Λουκέρνη

Χάλκινοι επιστρέφουν από τη Λουκέρνη οι Ηπειρώτες πρωταθλητές της κωπηλασίας Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Αλεξάνδρα Τσιάβου οι οποίοι βάζουν πλέον πλώρη για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες οι πρωταθλητές της κωπηλασίας που θα πάρουν μέρος στην Ολυμπιάδα θα κάνουν το τελευταίο μέρος της προετοιμασίας τους στη λίμνη των Ιωαννίνων.


Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λουκέρνης η ελληνική αποστολή κέρδισε τρία συνολικά μετάλλια.Το πρώτο μετάλλιο στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης χάρισαν στην Ελλάδα τα δίδυμα αδέλφια, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας. Το πλήρωμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου τερμάτισε στην 3η θέση στον τελικό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στην τελευταία «πρόβα», πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Αν και άφησαν πίσω τους Άγγλους και τους Γερμανούς -σταθεροί ανταγωνιστές- είδαν τον Καναδά να κάνει την έκπληξη κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στο πρώτο βάθρο ανέβηκε το μεγάλι φαβορί ενόψει του Λονδίνου, Νέα Ζηλανδία.
Και η τετρτάκωπος
Ένα ακόμη χάλκινο μετάλλιο, το δεύτερο στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης χάρισε στην Ελλάδα η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών με τους Χρήστου-Τζιάλλα-Τσίλη-Παπαχρήστο.
Στον τελικό της τετρακώπου, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βρετανία και το ασημένιο η Αυστραλία. Νωρίτερα σήμερα, τρίτοι στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου τερμάτισαν τα δίδυμα αδέλφια, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας.
Έχασαν στο τέλος...
Με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών συμβιβάστηκαν οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης. Μετά από συγκλονιστική μάχη, πρώτο αναδείχτηκε το πλήρωμα της Κίνας και δεύτερο της Νέας Ζηλανδίας.
Οι τρεις βάρκες του βάθρου είχαν απόσταση μικρότερη του ενός δευτερολέπτου, τόσο η Νέα Ζηλανδία από την Κίνα, όσο και οι Ελληνίδες Παγκόσμιες πρωταθλήτριες από τις Νεοζηλανδές.
Τη δεύτερη θέση στον «μικρό τελικό» του διπλού σκιφ και 8η στη γενική κατάταξη κατέλαβαν οι Π. Μαγδανής-Λ. Κόνσολας. Τα τέσσερα αυτά πληρώματα θα εκπροσωπήσουν την ελληνική κωπηλασία στη λίμνη Ντόρνι του Ίτον, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου
http://www.epiruspost.gr/diafora/sports/13453-2012-05-27-10-52-16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: