Σε διαθεσιμότητα δέκα τελωνειακοί της Ηπείρου

Κατηγορούνται για ανάμειξη σε λαθρεμπόριο καυσίμων
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δέκα τελωνειακοί στην Ήπειρο μαζί με δεκάδες άλλους συναδέλφους τους από άλλα τελωνεία της χώρας, οι οποίοι κατηγορούνται για ανάμειξη σε λαθρεμπόριο καυσίμων.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πρόκειται για οκτώ τελωνειακούς της Ηγουμενίτσας και δύο της Πρέβεζας, οι οποίοι βρίσκονται πλέον εκτός υπηρεσίας.

Η υπόθεση ξεκινά από το 2012 όταν εντοπίστηκαν δύο βυτιοφόρα με ναυτιλιακό πετρέλαιο. Δεκάδες τελωνειακοί βρέθηκαν να ελέγχονται για εμπλοκή τους στο κύκλωμα, καθώς φέρεται να χορηγούσαν ψευδείς βεβαιώσεις.
Στο σύνολό τους είχαν απαλλαγεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών που ερεύνησε την υπόθεση, όμως τελικά βρέθηκαν κατηγορούμενοι από την Εισαγγελία Εφετών που άνοιξε εκ νέου το φάκελο.
Εξ αιτίας της δίωξης που τους ασκήθηκε, οδηγήθηκαν στην διαθεσιμότητα. Η δίκη αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Από το χώρο των συνδικαλιστικών ενώσεων των Τελωνειακών, η απόφαση θεωρείται άδικη και υπερβολική και εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα αθωωθούν μετά την ακροαματική διαδικασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: