Ζητούν Αστυνομικό Τμήμα στην Σαγιάδα

Την επαναλειτουργία του Αστυνομικού τμήματος Σαγιάδας καθώς και του κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά το θέμα επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ των άλλων ζητά από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την εξέταση της λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου.

Επίσης, ζητά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την επανεξέταση του θέματος και την εκ νέου ίδρυση και λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας σε σωστή βάση.
Παράλληλα, συγκροτεί επιτροπή η οποία αποτελείται από: το Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπυρίδωνα Παππά, τους Δημοτικούς Συμβούλους: Βασίλειο Βασιλείου, Θωμά Γκίκα, Σπυρίδωνα Κολιομίχο, Ιωάννη Κόρο, Σπυρίδωνα Φερεντίνο και τους προέδρους και εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων ήτοι: Διογένη Λιούτση (Δ.Ε Σαγιάδας), Θεόδωρο Κούρτη (Τ.Κ Ασπροκκλησίου), Ναπολέων Κούφαλη (Τ.Κ Σμέρτου), Χρήστο Κίτσιο (Τ.Κ Κεστρίνης), Χρήστο Νικολάου (Τ.Κ Ραγίου), η οποία θα αναλάβει να αναδείξει το θέμα και να παραστεί εφόσον απαιτηθεί σε συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: