Στο ΦΕΚ ο νέος Οργανισμός Νοσοκομείου Φιλιατών

Ολοκληρώθηκε η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αναθεώρηση του Οργανισμού Νοσοκομείου Φιλιατών. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και περιλαμβάνει:
• Αύξηση της δυναμικότητας σε κλίνες του Νοσοκομείου από 90 σε 120.
• Ενσωμάτωση της Νέας Πτέρυγας και του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

• Αύξηση των οργανικών θέσεων σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό κατά 15 θέσεις.
• Αύξηση των οργανικών θέσεων σε μόνιμο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό κατά 30 θέσεις.
• Αυξάνονται οι ειδικές μονάδες στα τμήματα Ιατρικής Υπηρεσίας με δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Μονάδα Γηριατρικής/Αλτσχάιμερ και Μονάδα Μεταναισθητικής Φροντίδας.
• Αύξηση ετήσιας δαπάνης κατά 856,500€ για το Νοσοκομείο Φιλιατών.
Με αυτήν την απόφαση, που σημειωτέον είναι η πρώτη με την οποία αναθεωρείται οργανισμός νοσοκομείου στη χώρα και μάλιστα έπειτα από χρόνια, αναγνωρίζεται η ανάπτυξη του νοσοκομείου της Θεσπρωτίας και αναβαθμίζονται κατακόρυφα οι προοπτικές του.
Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης για την εξέλιξη αυτή δήλωσε: «Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για το Νοσοκομείο του νομού μας, για τις δομές Υγείας, αλλά και για την Θεσπρωτία γενικότερα και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι.
Το νοσοκομείο Φιλιατών περνάει σε μια νέα φάση με τεράστιες προοπτικές, καθώς από μικρό επαρχιακό νοσοκομείο γίνεται μεγάλο, σύγχρονο νοσοκομείο, ανταποκρινόμενο στις αυξημένες ανάγκες του νομού. Στην ουσία ενσωματώνονται, η νέα Πτέρυγα και το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας που ήταν στον αέρα, ιδρύονται νέα τμήματα ιατρικής υπηρεσίας, ενώ με την αύξηση των οργανικών κενών ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως έχει ήδη εξαγγείλει άλλωστε ο Πρωθυπουργός και το Υπουργείο Υγείας,το οποίο καταβάλει μια πολύ αξιέπαινη προσπάθεια» .
Στην συνέχεια ο Μάριος Κάτσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κριτική που ασκήθηκε το προηγούμενο διάστημα από μερίδα της αντιπολίτευσης του νομού και σε σχετικά δημοσιεύματα για το θέμα, προσθέτοντας:
«Η αναθεώρηση του οργανισμού αποτελεί την καλύτερη απάντηση ουσίας απέναντι στην επικοινωνιακή και χαιρέκακη κριτική μερίδας της αντιπολίτευσης, περί ανικανότητας και καθυστερήσεων. Στη συνέχεια εξηγεί με λεπτομέρειες πως: «ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα κάναμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να αναθεωρηθεί ο οργανισμός του Νοσοκομείου Φιλιατών που προωθούσε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο πρώην Υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας.
Ο συγκεκριμένος οργανισμός υποβάθμιζε το Νοσοκομείο Φιλιατών, αφού προέβλεπε μείωση συνολικού προσωπικού, μείωση συνολικής χρηματοδότησης, και μόλις 4 γιατρούς επιπλέον. Ευτυχώς οι πολίτες με την ψήφο τους το Γενάρη του 15΄ δεν επέτρεψαν να ολοκληρώσουν το νεοφιλελεύθερης κοπής καταστρεπτικό τους έργο στην Υγεία.
Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και πλέον έχουμε περάσει σε μια νέα φάση. Απέναντι στις πολιτικές των συγχωνεύσεων, και της Υγείας για λίγους, απέναντι στη διαφθορά και διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος, εμείς απαντάμε με διαφάνεια και άπλετο φως στα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, κατάργηση του εισιτηρίου των 5€ και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους.
Στο νομό μας προχωράμε, με την δημιουργία ΤΟ.Μ.Υ. στην Ηγουμενίτσα, για την οποία ολοκληρώνονται οι προσλήψεις, με τη λειτουργία του ΤΕΠ ως ΤΕΠ, με τα νέα μηχανήματα που αναμένονται, χωρίς να ρημάζει το έργο ή να απενταχθεί όπως θα ήθελαν μερικοί. Με τις προσλήψεις που ήδη έγιναν και θα γίνουν το επόμενο διάστημα, με 2 νέα ασθενοφόρα που ήρθαν και βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία.
Συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά μάχη, παρά τα προβλήματα, ώστε να βάλουμε τη Δημόσια Υγεία σε έναν νέο δρόμο, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Πυρήνας αυτής της προσπάθειας είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι με αυταπάρνηση, στηρίζουν έμπρακτα το Δημόσιο σύστημα Υγείας τους οποίους και ευχαριστούμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: