Μαθήματα… κοπάνας στο Τμήμα Λογιστικής

Άφαντοι καθηγητές, σιωπή από την διοίκηση του ΤΕΙ
Κοπανατζήδες καθηγητές και φοιτητές που βολεύτηκαν πίσω από τις κοπάνες αυτές... Αυτή είναι η εικόνα για το Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Ηπείρου που έχει αρχίσει να ξετυλίγεται πριν καλά - καλά ξεκινήσει η νέα Ακαδημαϊκή χρονιά...
Ένα τμήμα σε βαριά παθογένεια η οποία επηρεάζει κι αυτό της Ηγουμενίτσας, καθώς πρόκειται για τμήματα της ίδιας Σχολής, μπροστά στην οποία η διοίκηση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος μέχρι τώρα, κλείνει τα μάτια.

Τα προβλήματα βέβαια στο Τμήμα Λογιστικής δεν είναι καινούρια.. Άλλωστε πριν μερικούς μήνες, τον περασμένο Φεβρουάριο, στην έναρξη του Εαρινού εξαμήνου, τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας για ορισμένες ημέρες.
Όμως με την επαναλειτουργία τα προβλήματα μπήκαν κάτω από το χαλί...
Η Διοίκηση του ΤΕΙ ουδέποτε δημόσια εξήγησε τους λόγους που έθεσε σε αναστολή το τμήμα, ωστόσο από τότε υπήρχαν έντονες πληροφορίες για καθηγητές κοπανατζήδες που απέφευγαν το μάθημα στους προπτυχιακούς φοιτητές, πλην όμως παρέδιδαν ανελλιπώς στο μεταπτυχιακό καθώς αυτό παρείχε έξτρα αμοιβή.
Ήταν οι ίδιοι καθηγητές άλλωστε που όταν τους ζητήθηκε να συνδράμουν στην εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας, που ανήκει στην ίδια Σχολή, επικαλέστηκαν διάφορες δικαιολογίες για να το αποφύγουν... Όπερ κι εγένετο.
Η παραίτηση του Προέδρου του Τμήματος Μιχάλη Διακομιχάλη, προ λίγων ημερών, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Μπροστά στο κατεστημένο που είχε δημιουργηθεί, ο ίδιος επέλεξε την έξοδο αφού βρέθηκε απέναντι σε πρωτοφανείς νοοτροπίες και συμπεριφορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι καθηγητές του Τμήματος –μόνιμο προσωπικό- μοιάζουν «ιπτάμενοι» καθώς εμφανίζονται ελάχιστες φορές μέσα στο εξάμηνο. Μάλιστα καταγγέλλονται και περιπτώσεις όπου καθηγητές παρουσιάζονται δύο φορές... Μία στην έναρξη όπου δίνουν εργασίες στους φοιτητές και μία στη λήξη για να τις παραλάβουν... Πιθανόν αν το σύνολο των εργασιών είναι copy paste δεν έχει απασχολήσει κανέναν μέχρι σήμερα.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα παρουσιολόγιο και καμία κατάσταση φοιτητών ανά τμήμα μαθημάτων του ΤΕΙ Πρέβεζας.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή οι τοπικοί φορείς της Πρέβεζας που κατά τ’ άλλα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ανάπτυξη των τμημάτων και πολύ περισσότερο η Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου τηρεί σιγή ιχθύος... Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι μέρες μετά την παραίτηση του κ. Διακομιχάλη και μετά από όσα δημόσια ανέφερε, δεν προχώρησε στην παραμικρή ανακοίνωση. Αρκετοί είναι αυτοί που αποδίδουν την σιωπή αυτή στις εκλογές που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Διατήρηση ισορροπιών ακόμη κι αν αυτές διαιωνίζουν την παθογένεια και τα προβλήματα...

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: