Στα βαθιά των προτεραιοτήτων της Ευρώπης οι δήμαρχοι

Δήμαρχοι από την Ήπειρο κλήθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη
Τα βασικά χαρακτηριστικά και οι στόχοι του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 αποτέλεσαν το επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Σαράντα δήμαρχοι και δέκα περιφερειακοί σύμβουλοι από όλη τη χώρα, πολλοί συμμετείχαν στην εκδήλωση, ύστερα από πρόσκληση της κ. Σπυράκη.
Κύριοι ομιλητές ήταν ο επικεφαλής του γραφείου της Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Κ. Κρέτσου, Mikel Landabaso , το μέλος του γραφείου της Επιτρόπου, Ιωάννης Λατούδης, η Προϊσταμένη της Μονάδας «Ελλάδας-Κύπρου» της γενικής διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης, Sabine Bourdy και ο Διαχειριστής Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από τη Μονάδα « Ελλάδα-Κύπρος» της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Πανταζάτος.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, την οποία χαιρέτησε και ο Ολλανδός συντονιστής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΕΚ, Lambert van Nistelrooij, οι τοπικοί άρχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και να ενημερωθούν για τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η κάθε τοπική κοινωνία ώστε να καταφέρει να υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.
Η επίσκεψη των αυτοδιοικητικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ολοκληρώθηκε με μία ακόμα εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε και συντόνισε η κ. Σπυράκη.
Στην εκδήλωση αυτή, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG EMPL) έκαναν εκτενή παρουσίαση του εθνικού πλαισίου για την κοινωνική οικονομία αλλά και των ευκαιριών χρηματοδότησης που παρουσιάζονται για τους Δήμους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ αρμόδια στελέχη από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (DG EAC) έκαναν αναλυτικές παρουσιάσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και Creative Europe.
Τα νέα αυτά ανταγωνιστικά προγράμματα παρέχουν στους Δήμους ευκαιρίες χρηματοδότησης για δράσης κατάρτισης, εκπαίδευσης αλλά και προώθησης του πολιτιστικού προϊόντος.
Στην εκδήλωση πήραν μέρος από την Ήπειρο, οι: Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, Δήμαρχος Φιλιατών Σπυρίδων Παππάς, Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος και από την Περιφέρεια Άρτας ο Δημήτριος Βαρελής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: