Έντεκα τραυματίες από την πρόσκρουση επιβατηγού πλοίου στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Στο νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους, μια καθηγήτρια και δυο μαθητές που επέβαιναν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ανω Χώρα ΙΙ», το οποίο προσέκρουσε το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά 11 άνθρωποι.
Τόσο οι μαθητές, όσο και η καθηγήτρια φέρουν εκδορές και αρχικά είχαν μεταφερθεί μαζί με τους υπόλοιπους τραυματίες στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

Συνολικά, επτά μαθητές και δυο καθηγητές από το Β' Λυκείο Κέρκυρας επέβαιναν στο πλοίο που προσέκρουσε το πρωί στην προβλήτα του λιμανιού της Ηγουμενίστας. Ταξίδευαν για τη σχολική τους εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Β' Λυκείου Κέρκυρας, μπορεί να προκλήθηκε αναστάτωση αλλά δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό περιστατικό που να δημιουργεί ανησυχία. Άμεσα αναμένεται -κατόπιν συνεννόησης και με τη β' βάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας- να αποφασισθεί εάν τα παιδιά θα συνεχίσουν ή όχι το ταξίδι προς Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το πλοίο που προερχόταν από το λιμάνι της Κέρκυρας παρουσίασε, πιθανόν πρόβλημα στον καταπέλτη με αποτέλεσμα κατά την πρόσδεση να προκληθούν ζημιές σε ένα λεωφορείο και πέντε αυτοκίνητα

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά 11 επιβάτες, εκ των οποίων έξι μαθητές και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: