Συνάντηση δημάρχου Ηγουμενίτσας με το πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας

Η επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Ηγουμενίτσας μεταξύ του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Λώλου, του Αντιδημάρχου κ. Λώλη και του Προέδρου του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας κ. Κόρπα Βασίλειου.

Ο Δήμαρχος αφού άκουσε τον προβληματισμό του εκπροσώπου του Συλλόγου ανέπτυξε το σχέδιο δράσης της νέας Δημοτικής Αρχής που στοχεύει στην άμεση επίλυση του σημαντικού αυτού για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας και υγείας προβλήματος.
Επιπλέον, τόνισε ότι λόγω της έκτασης του προβλήματος και για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του απαιτείται η δημιουργία εταιρικής σχέσης με τη συνέργεια όλων των Δήμων του Νομού, των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, των φιλοζωϊκών οργανώσεων αλλά και γενικότερα της κοινωνίας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό έγινε, επίσης, συνάντηση και με εκπροσώπους της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προστασία των Ζώων «International Organization for the Protection of Animals» για συνεργασία με την Οργάνωση που δραστηριοποιείται στο πεδίο αυτό (διαθέτει καταφύγιο αδέσποτων και προβαίνει στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων) εντός του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
Η νέα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να επιλύσει το οξύ αυτό πρόβλημα με την ανάληψη συντονισμένης, διαδημοτικής, δράσης αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το σημαντικό αυτό θέμα.

1 σχόλιο:

ΦΙΛΟΖΩΟΣ είπε...

Κύριε δήμαρχε, την αδέσποτη μαϊμού που επιτίθεται στους ανυποψίαστους πολίτες της Ηγουμενίτσας πότε θα την μαζέψετε;