Ο Αντώνης Μπέζας στο AlphaRadio 9,89

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό AlphaRadio 9,89 στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Σπύρου Χαριτάτου, μεταξύ άλλων, τόνισε:


Σχετικά με τη συνάντηση Καραμανλή – Σαμαρά: «Μήνυμα συναίνεσης και συνεννόησης που έχει ανάγκη η χώρα. Όταν δυο άνθρωποι σαν και αυτούς συζητούν, είναι ένα μήνυμα ενότητας γενικότερα. Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι , προφανώς δυο τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να συζητούν αυτή την εποχή. Ο Καραμανλής στηρίζει τη ΝΔ, τον Πρωθυπουργό , την κυβέρνηση», είπε ο κ. Μπέζας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση για την έλλειψη συναίνεσης λέγοντας ότι «σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όταν υπήρξε έξοδος από το πρόγραμμα υπήρχε ένας διάλογο, μια συναίνεση. Αυτό δεν υπάρχει εδώ εξαιτίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Για τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με το PSI, ο κ. Μπέζας τόνισε ότι «σε αυτά τα θέματα να έχουμε μια προσεκτική στάση. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που το χειριζόμαστε. Η μεγάλη υποκρισία έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε: «Το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής έχει καθήκον να ενημερώνει τη βουλή σε σχέση με την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Αυτό που πρέπει να λάβει υπ’ όψιν η κυβέρνηση είναι οι παρατηρήσεις του σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Παράλληλα, εκφράζουν και κάποιες γενικότερες απόψεις αλλά δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να τις ακολουθήσει».

Με αφορμή την πλήρωση της θέσης του Υπουργού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Μπέζας υποστήριξε ότι «πρέπει να είναι πρόσωπο κύρους, με εμπειρία, στιβαρότητα, με διοικητικές ικανότητες γι’ αυτό το υπουργείο».

Για τη ρύθμιση που αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη, είπε: «Η ρύθμιση είναι καλή, δίνει ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες. Σχεδόν το 99,99% αυτών που έχουν ληξιπρόθεσμες όφειλες μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση».

Ακούστε τη συνέντευξη: εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: