Το ΓΕΛ Φιλιατών δείχνει τι σημαίνει τουριστική προβολή!

Πέτυχαν με μοναδικό τρόπο αυτό που προσπαθούν να κάνουν εξειδικευμένες εταιρίες και μάλιστα με υψηλά κόστη.
Οι μαθητές πέντε σχολείων της Ηπείρου, πήραν μέρος στον διαγωνισμό για την προβολή της περιοχής και έδειξαν τον δρόμο...
Τον διαγωνισμό οργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ύστερα από πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.
Τίτλος του διαγωνισμού: «Γνωρίζω τον τόπο μου – Προβάλλω τον τόπο μου μέσω των social networks».

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η προβολή του φυσικού περιβάλλοντος, της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της γαστρονομικής παράδοσης της Ηπείρου μέσω των socialnetworks (facebook, twitter κ.λ.π.).
Το πρώτο βραβείο κέρδισε το ΓΕΛ Φιλιατών το οποίο συμμετείχε με τη σελίδα "My beautiful land, Thesprotia-Greece".

 Οι μαθητές εργάστηκαν συντονισμένα, με όρεξη και μεράκι για να συγκεντρώσουν πλούσιο υλικό και να το αναρτήσουν στη σελίδα στο facebook. Μέσα σε λίγους μήνες κατάφεραν να αποκτήσουν περισσότερους από 5000 φίλους!
Προβάλλοντας τις ομορφιές, τα μνημεία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τη γαστρονομία της περιοχής, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να ανοίξουν οι ορίζοντες της Ηπείρου και να κερδίσει φίλους από τις Η.Π.Α., Ινδία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία, Μαλαισία, Καναδά, Αργεντινή, Βέλγιο, Μιανμάρ, Ισραήλ και άλλες χώρες.
Το δεύτερο βραβείο κέρδισαν οι μαθητές του 5ου Λυκείου Ιωαννίνων και το τρίτο βραβείο το Λύκειο Ζωσιμαίας.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αξιόλογη προσπάθεια. Πράγματι, σε σχέση με τα πολυδάπανα προγράμματα τουριστικής προβολής αμφιβόλου αποτελεσματικότητας της περιφερειακής ενότητας Θεσπρωτίας, τα παιδιά ξεφεύγοντας από τα επιβαλλόμενα στερεότυπα έκαναν καλύτερη δουλειά.
Γεγονός που δείχνει τι σαβούρα μας πλασάρουν οι υπεύθυνοι για την τουριστική προβολή της Θεσπρωτίας.