Ξεκινούν οι απογραφές ζωικού κεφαλαίου έτους 2014

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι ετήσιες απογραφές ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2014 (η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική και δε θα δοθούν παρατάσεις).


Παρακαλούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας (Διοικητήριο Περιφέρειας – γραφείο 100), με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές κλπ). Μητρώα μη ενημερωμένα δε θα γίνονται δεκτά. Επιπλέον, θα πρέπει να προσκομίσουν στην υπηρεσία και φωτοτυπία του μητρώου (αντίγραφο του εξωφύλλου και των μερών Β, Γ και Ε).

Τα μητρώα θα ελέγχονται από την υπηρεσία και σε περίπτωση που υπάρχουν μεταβολές ζωικού κεφαλαίου που δεν είναι δικαιολογημένες με τα απαραίτητα παραστατικά (άδειες διακίνησης, τιμολόγια πώλησης κλπ), θα ακολουθεί επιτόπιος έλεγχος στην εκτροφή και θα ενημερώνεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ οπότε θα επιβάλλονται κυρώσεις (π.χ. περικοπές των επιδοτήσεων κλπ).



Δεν υπάρχουν σχόλια: