Διεθνές βραβείο για ντοκιμαντέρ του Ηπειρώτη σκηνοθέτη Β. Δούβλη

Με το βραβείο του καλύτερου δημιουργικού ντοκιμαντέρ (Best Creative Documentary) τιμήθηκε το ντοκιμαντέρ «Στοργή στο Λαό», σε σκηνοθεσία του Ηπειρώτη (με καταγωγή από τα Άνω Πεδινά Ζαγορίου) Βασίλη Δούβλη, στο πρόσφατο διεθνές φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών του Λονδίνου (London Greek Film Festival 2014).

Το έργο, εσωτερική παραγωγή του καναλιού της Βουλής, βασισμένο σε άγνωστο αρχειακό υλικό, που ο σκηνοθέτης ανακάλυψε κυρίως στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, αλλά και στο Αρχείο του ΥΠ. ΕΞ και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, πραγματεύεται τη λογοκρισία στον κινηματογράφο στα χρόνια της χούντας. Περιλαμβάνει αποσπάσματα από ελληνικές και ξένες ταινίες που λογοκρίθηκαν ή απαγορεύτηκαν, επίκαιρα της εποχής, συνεντεύξεις σκηνοθετών, καθώς και απόρρητα έγραφα που έρχονται για πρώτη φορά στο φως.
Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο, προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση στα Γενικά Αρχεία του Κράτους τον Απρίλιο, καθώς και στο Γαλλικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο του CineDoc, συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Αιγαίου στη Μυτιλήνη τον Σεπτέμβριο, ενώ τον Νοέμβριο θα διαγωνιστεί στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας.
Η υποδοχή της ταινίας υπήρξε εξαιρετικά θερμή τόσο από το κοινό, όσο και από τον Τύπο



Δεν υπάρχουν σχόλια: