Αναγόρευση διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σε επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα αναγορευθεί ο διακεκριμένος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο (Η.Π.Α.). Mark J. Ablowitz, αύριο, Τετάρτη, ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς».
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης θα προσφωνήσει τον τιμώμενο και ο επίκ. Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών Θεόδωρος Χωρίκης, θα παρουσιάσει το έργο του. Ο Mark J. Ablowitz θα αναπτύξει το θέμα «Mathematics and International Collaborations».


Ποιος είναι
Ο Καθηγητής Ablowitz θεωρείται πρωτοπόρος στο πεδίο των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Είναι κυριότερα γνωστός για τις θεμελιώδεις συνεισφορές του σχετικά με το Μετασχηματισμό Αντίστροφης Σκέδασης μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για την επίλυση μη γραμμικών κυματικών εξισώσεων. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας περισσοτέρων από 250 άρθρων και 67 κεφαλαίων βιβλίων, καθώς και συν-συγγραφέας 5 μονογραφιών. Ονομάστηκε HighlyCited Researcher από τον επιστημονικό οργανισμό ISI Web of Science το 2003, με αναφορές στο έργο του σε περισσότερες από 12.000 εργασίες ως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: