Πρόσληψη επικουρικών ιατρών στη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών στις Μονάδες Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) όλης της χώρας.
Για τη Μονάδα Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. Ηγουμενίτσας προβλέπονται τρεις θέσεις επικουρικών ιατρών στις ειδικότητες:
2 Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας,
2 Καρδιολογίας και
2 Ιατρικής Βιοπαθολογίας (Μικροβιολογίας).

Οι ιατροί αυτοί θα προστεθούν στο ιατρικό δυναμικό που ήδη εργάζεται στη Μονάδα Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. Ηγουμενίτσας και καλύπτει τις ειδικότητες Ορθοπαιδικής, Ουρολογίας, Οδοντιατρικής, Παιδιατρικής και Δερματολογίας.
Με αφορμή την προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, ο Θεσπρωτός Υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, δήλωσε: «Έχω προτείνει τη δημιουργία ενός Πολυδύναμου Κέντρου Υγείας στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο του ν. 4238/2014 που εισηγήθηκα ως Υφυπουργός Υγείας. Θα είναι από τα πρώτα που θα αναπτυχθούν στη χώρα, θα προκύψει από τη λειτουργική συνένωση της Μονάδας Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. και του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας και θα περιλαμβάνει κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Στόχος είναι να παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, σε ολοήμερη βάση, στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας, συμβάλλοντας αφενός στην προαγωγή της πρόληψης και αφετέρου στην αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Φιλιατών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: