Αθλητικός προορισμός το Ζαγόρι

Πάνω από 1000 συμμετοχές στον αγώνα ορεινού τρεξίματος
Προ των πυλών βρίσκεται ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «The North Face Zagori Mountain Running 2014», που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουλίου στην περιοχή του Ζαγορίου.
Λίγες μόλις ημέρες πριν την πραγματοποίησή του, ο αγώνας έχει ήδη «αγκαλιαστεί» από τις κοινότητες ορειβατικού τρεξίματος, με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει τις 1000.

Ενδιαφέρον για συμμετοχή υπάρχει τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός. Σημαντικό είναι δε το γεγονός ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). «Άλλωστε, η προώθηση της τουριστικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, καθώς και η ανάδειξη της περιοχής σε έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς προορισμούς της Ευρώπης, αποτελούν και ένα από τα φετινά ‘στοιχήματα’ του αγώνα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών. Συγκεκριμένα, προωθείται ο αθλητικός τουρισμός, ως μία εναλλακτική μορφή τουρισμού που σκοπό έχει να τονώσει την τοπική οικονομία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον εσωτερικό τουρισμό.
Οι εγγραφές συνεχίζονται για πολύ λίγο ακόμα διάστημα, για τον Ultra (80χλμ) και τον ορεινό μαραθώνιο (42.195μ), ενώ οι εγγραφές στον ημιμαραθώνιο (21χλμ) αλλά και στο κορυφαίο δεκάρι (10χλμ) θα πραγματοποιούνται μέχρι και μία βδομάδα πριν την εκκίνηση των δύο αγώνων.
Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων, στην ιστοσελίδα www.zagorirace.com (Facebook: www.facebook.com/TheNorthFaceZagoriMountainRunning, Twitter: https://twitter.com/ZagoriMR).

Δεν υπάρχουν σχόλια: