Κοινωνικό Ιατρείο –Φαρμακείο στους Φιλιάτες

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου που ιδρύθηκε από το Δήμο Φιλιατών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργης και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο του Δήμου Φιλιατών θα λειτουργεί ως Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που έχουν ιδρύσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Θα παρέχονται υπηρεσίες από εθελοντές ειδικευμένους ιατρούς που είναι μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, συνεπικουρούμενους από ιατρούς χωρίς τίτλο ειδικότητας, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς καθώς και εθελοντές πολίτες του Δήμου Φιλιατών στη γραμματειακή και νοσηλευτική στήριξη. Το Ιατρείο θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα και έχει ήδη γίνει η αποστολή της πρώτης παρτίδας φαρμάκων. Ανάλογο ιατρείο θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα και στο Δήμο Σουλίου.
Ο κ. Μπέζας δήλωσε ότι «με την ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Δήμου Φιλιατών ξεκινάει μια συλλογική προσπάθεια που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις κρατικές υγειονομικές δομές και στηρίζεται στη συνεργασία θεσμικών φορέων, όπως της Εκκλησίας, του Δήμου και του Ιατρικού Συλλόγου, τους οποίους και ευχαριστούμε. Δεν πρέπει να υπάρχουν συνάνθρωποί μας αποκλεισμένοι από βασικές υπηρεσίες υγείας και με τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου θα παρέχεται πρωτοβάθμια περίθαλψη και φάρμακα σε άπορους, σε συμπολίτες χαμηλών εισοδημάτων και σε ανασφάλιστους».
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ δήλωσε ότι «με ιδιαίτερη ευχαρίστηση χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον του Υφυπουργού Εργασίας κ. Μπέζα και την ευαισθησία του σε αυτά τα κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε δίπλα σε όσους έχουν την ανάγκη μας και μέσα από ενα δίκτυο εθελοντών γιατρών όλων των ειδικοτήτων, παρέχουμε υπηρεσίες φροντίδας υγείας και περίθαλψης με συνέπεια, συνέχεια και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Συνεχίζουμε να δίνουμε το παρόν εκεί που υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα και σε γιατρούς καλύπτοντας τις στοιχειώδεις υγειονομικές ανάγκες των πληγμένων από την οικονομική κρίση συνανθρώπων μας».

2 σχόλια:

ΦΙΛΙΑΤΑΙΟΣ είπε...

Ευτυχώς υπάρχει και ο Μπέζας και βλέπουμε κανένα έργο σε αυτόν τον τόπο. Αν περιμέναμε από τον παραμυθιώτη αντιπεριφερειάρχη υγείας ζήτω που καήκαμε.
Αυτός όλο φρου-φρου και αρώματα είναι αλλά από έργα τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ασχολείστε με τις γλάστρες του Καχριμάνη;
Διακοσμητικό φυτό που το ψηφίζουν τα βλήτα